Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει και σήμερα (Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019) με πολύ αργό ρυθμό την αντίσταση – σηματοδότρια μεσοπρόθεσμων αγορών των 876 μονάδων

Ο ΓΔ πλησιάζει και σήμερα (Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019) με πολύ αργό ρυθμό την αντίσταση – σηματοδότρια μεσοπρόθεσμων αγορών των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν είναι άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ αυτή τη στιγμή, 4.00 μμ, κερδίζει οριακά 2 μονάδες (+0,25%, στις 864 μονάδες)  με μικρό τζίρο (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με καλύτερες επιδόσεις στους ευρωπαϊκούς δείκτες (DAX Frankfurt , OMX Stockholm σε νέα υψηλά έτους).

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να πλησιάζει πολύ διστακτικά την αντίσταση – διπλή κορυφη Β – Κ των 876 μονάδων την οποίαν αν σπάσει ανοδικά, τότε θα είναι πολύ εύκολο να πετύχει, λόγω ανοδικού momentum, νέο υψηλό έτους άνω του 900 μονάδων, και βάλε.

Θα εγκαταλείψουμε τις παραπάνω αισιόδοξες σκέψεις μας μόνον εάν ο ΓΔ γυρίζοντας καθοδικός κλείσει κάτω από τον μέσον άξονα των 850 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Απ’ ότι φαίνεται, με τέτοια υποτονική συνεδρίαση, αποκλείεται σήμερα να κάνουμε πράξεις.

Μετοχές

Παρά την σχεδόν μηδενική μεταβολή του ΓΔ, τα 2/3 των εμπορεύσιμων μετοχών σημειώνουν άνοδο και το 1/3 πτώση ενώ δύο μετοχές, οι ΙΝΛΟΤ και ΜΙΓ, πετυχαίνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : Η ΙΝΛΟΤ κερδίζει τις εντυπώσεις με άνοδο +7,70% και όγκο 1 εκατ τεμάχια μέχρις στιγμής. Όμως, η μετοχή είναι βαρέως χτυπημένη (από 15 ευρώ προ δεκαετίας, 2,5 ευρώ προ πενταεετίας και 1,4 ευρώ προ περίπου διετίας, τώρα βρίσκεται στο 0,415 ευρώ) δείχνοντας την φθίνουσα πορεία της εταιρίας, οπότε όσοι τεχνικοί αναλυτές δέχονται και θεμελιακά στοιχεία θα πρέπει να είναι επιφυλακτικοί προς αυτή την μετοχή. (Για να αρχίσουν να την ξαναβλέπουν θετικά θα πρέπει η μετοχή να περάσει πάνω από την κορυφή έτους 2019 των 0,57 ευρώ και η καθαρή της λογιστική θέση να γίνει θετική).

Καμία μετοχή δεν δίνει σήμερα μεσοπρόθεσμα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση υψηλού διμήνου και καμία δεν δίνει μεσοπρόθεσμα σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Πολύ κοντά στο να δώσουν τέτοια σήματα αγορών είναι οι, ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΠΕΙΡ, ΦΡΙΓΟ, ΟΤΟΕΛ, ΜΠΕΛΑ και ΚΟΥΕΣ.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει οριακά σήμερα ο ΟΤΕ.

Ο Δείκτης Τραπεζών εμφανίζει πολύ υποσχόμενο γράφημα καθώς πολιορκεί την έγκυρη αντίσταση των 840 μονάδων (τρέχουσα τιμή 830).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text