Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Παπουτσάνης: Ξεπερνά το 20% ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το β’ εξάμηνο του 2019 Κύριο Πηγή: Reporter.gr

Παπουτσάνης: Ξεπερνά το 20% ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το β’ εξάμηνο του 2019 Κύριο Πηγή: Reporter.gr

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Παπουτσάνης: Ξεπερνά το 20% ο ρυθμός αύξησης των εσόδων το β’ εξάμηνο του 2019 Κύριο   Πηγή: Reporter.gr

Με ρυθμό αύξησης άνω του 20% κινούνται τα έσοδα για την «Παπουτσάνης» το δεύτερο εξάμηνο του 2019. Ταυτόχρονα, ανοδικά κινείται και η κερδοφορία της εισηγμένης που αναμένεται να είναι υψηλότερη σε σχέση με το 2018. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δυναμικότητα του εργοστασίου στα Οινόφυτα δεν ξεπερνά το 50% συνεπώς υπάρχει ακόμη μεγάλο πεδίο ανάπτυξης. Όπως δήλωσαν πρόσφατα τα στελέχη της εισηγμένης το νέο σαμπουάν που λάνσαρε η εταιρία έφθασε ήδη σε μερίδιο αγοράς το 1,5% ενώ για τη νέα χρονιά αναμένει διπλασιασμός των πωλήσεων του συγκεκριμένου προϊόντος.

Το 19% του συνολικού κύκλου εργασιών προέρχεται από πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της «Παπουτσάνης» στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, το 36% από πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, το 30% από παραγωγές προϊόντων για τρίτους και το 15% από βιομηχανικές πωλήσεις σαπωνομαζών. Κατά το α΄ εξάμηνο του 2018 οι πωλήσεις επωνύμων προϊόντων της «Παπουτσάνης» εντός και εκτός Ελλάδας αντιστοιχούσαν στο 23%, οι πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά στο 34%, τα έσοδα από την παραγωγή προϊόντων για λογαριασμό τρίτων στο 26%, ενώ οι πωλήσεων σαπωνομαζών αντιστοιχούσαν στο 17% του συνολικού τζίρου.

Από το παραπάνω προκύπτει ότι υπάρχει μεγαλύτερη ενίσχυση δύο δραστηριοτήτων: πρώτον, αυτής που αφορά τις πωλήσεις προς την ξενοδοχειακή αγορά, λόγω και των πολλών και μεγάλων συνεργασιών που έχει κάνει η εταιρεία, και κυρίως μέσω της συνεργασίας της με τη SYSCO Guest Supply,  και, δεύτερον, της δραστηριότητας που αφορά την παραγωγή προϊόντων για τρίτους. Η «Παπουτσάνης» παράγει προϊόντα για λογαριασμό πολλών μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, ενώ έχει διευρύνει τη συνεργασία της με την Unilever.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text