Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Στην αγορά βγάζει η Reds το κτήριο του Έθνους

Στην αγορά βγάζει η Reds το κτήριο του Έθνους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην αγορά βγάζει η Reds το κτήριο του Έθνους

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Μισθωτή για το κτήριο γραφείων, που στέγαζε την εφημερίδα Έθνος, στην Μεταμόρφωση Χαλανδρίου αναζητά η Reds. Όπως ανέφερε χθες, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την αγορά ακινήτων Prodexpo o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της θυγατρικής εταιρείας του ομίλου Ελλάκτωρ Γιάννης Μωραΐτης, η Reds αφότου ανακαινίσει το κτήριο, θα προχωρήσει στην μίσθωσή του και στη συνέχεια, στην πώλησή του -μισθωμένο- σε εταιρεία επένδυσης σε ακίνητη περιουσία (ΑΕΕΑΠ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι το κόστος και το είδος των εργασιών ανακαίνισης θα είναι σε συνάρτηση με το είδος της χρήσης του μισθωτή.

Το κτήριο, που στέγαζε, στο παρελθόν, το εκδοτικό συγκρότημα της Πήγασος, είναι επιφάνειας της τάξης των 10.000 τ.μ., βρίσκεται στην κυριότητα της Ελλάκτωρ, σε συνέχεια προγενέστερης συμφωνίας μεταξύ της οικογένειας Μπόμπολα και των πιστωτών.

Ευνοείται από την εγγύτητά του με την Αττική Οδό, αλλά και με το σταθμό μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας, με τον πήχη του τιμήματος να ορίζεται σε περίπου 20-25 εκατ. ευρώ, όσο είχε περίπου αποτιμηθεί στο παρελθόν.

Η μαρίνα Αλίμου

Την ίδια στιγμή, η Reds προσανατολίζεται στην έναρξη αξιοποίησης της μαρίνας Αλίμου, της οποίας το Προεδρικό Διάταγμα με τους όρους πολεοδόμησης εκδόθηκε τον περασμένο Απρίλιο. Εκτιμάται ότι θα απαιτηθούν περίπου 18 μήνες, ωσότου εκδοθούν η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Ναυτιλίας και Τουρισμού (θα εξειδικεύει το Π.Δ.), όπως και η έγκριση της άδειας δόμησης.

"Η προίκα της μαρίνας αφορά τα επαγγελματικά σκάφη,  Η κύρια χρήση κατά 90% καλύπτεται από επαγγελματικά σκάφη. Η μαρίνα Αλίμου είναι στο κέντρο του παράκτιου μετώπου κι έχει μία πολύ πυκνή αστική ανάπτυξη με  αποτέλεσμα να καθίσταται σημείο ενδιαφέροντος για το βόρειο μέρος και τις εκατέρωθεν υφιστάμενες αναπτύξεις" ανέφερε ο κ. Μωραΐτης.

Η μαρίνα Αλίμου θα διαθέτει θαλάσσια ζώνη 428 χιλ. τ.μ., χερσαία ζώνη 210 στρεμμάτων και δομήσιμη επιφάνεια 18.500 τ.μ. Η ανάπτυξή της θα λάβει χώρα σε πέντε τομείς που θα αφορούν την τουριστική ανάπτυξη και το dry dock, τη διοικητική υποστήριξη, τα γραφεία και καταστήματα, την εστίαση και τη ψυχαγωγία και το χώρο ναυταθλητισμού.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text