Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | OTE: Σύμπραξη με Intralot στα online παίγνια, καμία περίπτωση εξαγοράς

OTE: Σύμπραξη με Intralot στα online παίγνια, καμία περίπτωση εξαγοράς

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
OTE: Σύμπραξη με Intralot στα online παίγνια, καμία περίπτωση εξαγοράς

Στην κατηγορηματική διάψευση των σεναρίων που έκαναν λόγο για εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή θυγατρικής του, στο μετοχικό κεφάλαιο των Intralot και Intrasoft προχώρησε ο ΟΤΕ. Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, o Οργανισμός αποσαφηνίζει επίσης ότι η συνεργασία του με την Intralot αφορά στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, μέσω κοινής εταιρείας με την Intralot, η οποία και θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού, επιβεβαιώνοντας το προ ημερών σχετικό δημοσίευμα του Capital.gr.

Αναλυτικά, ο Όμιλος ΟΤΕ με αφορμή σενάρια περί δήθεν εξαγοράς ή συμμετοχής του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., σημειώνει με ανακοίνωσή του πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε ό,τι αφορά στη συνεργασία των ΟΤΕ – Intralot στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, ο Όμιλος ΟΤΕ επιβεβαιώνει πως προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο αυτό. Για το σκοπό, σημειώνεται, η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. της 12/06/2018 ενέκρινε την  τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας ως προς τον εταιρικό σκοπό, γεγονός που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει εγκρίνει τη δημιουργία με την Intralot  μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Όμιλο ΟΤΕ και η οποία θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως ανέφερε το Capital.gr, η κοινή εταιρεία στην οποία την πλειοψηφική συμμετοχή θα έχει ο Όμιλος ΟΤΕ θα διεκδικήσει άδεια  για την παροχή υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή, η συζήτηση επί του οποίου βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η απάντηση του ΟΤΕ στο ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς:

"Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. ("ΟΤΕ Α.Ε." ή "Εταιρεία"), σε απάντηση της από 22-10-2019 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με αιτούμενη πληροφόρηση, ανακοινώνει τα εξής:

1)    Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται σε ενδεχόμενη εξαγορά ή συμμετοχή του ΟΤΕ ή οιασδήποτε θυγατρικής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Intralot Α.Ε. ή και της Intrasoft Α.Ε., σημειώνουμε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση, συζήτηση, ή απόφαση προς αυτή την κατεύθυνση.

2)    Σχετικά με δημοσιεύματα του Τύπου περί συνεργασίας των εταιρειών ΟΤΕ – Intralot στον τομέα παροχής υπηρεσιών τυχερών παιχνιδιών μέσω διαδικτύου, σημειώνουμε πως ο Όμιλος ΟΤΕ προτίθεται να δραστηριοποιηθεί στο πεδίο αυτό, και για το σκοπό αυτό η Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΟΤΕ Α.Ε. της 12/06/2018 ενέκρινε την  τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας ως προς τον εταιρικό σκοπό, γεγονός που ανακοινώθηκε στο επενδυτικό κοινό. Προς την κατεύθυνση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας έχει εγκρίνει τη δημιουργία με την Intralot  μιας νέας εταιρείας, η οποία θα ελέγχεται πλειοψηφικά από τον Όμιλο ΟΤΕ και η οποία θα αιτηθεί άδεια διαδικτυακού στοιχηματισμού. Ωστόσο, η οριστική απόφαση για την δραστηριοποίηση αυτή θα εξαρτηθεί από την τελική μορφή του θεσμικού πλαισίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή.

3)    Η Εταιρεία θα προβεί, σύμφωνα με το νόμο, άμεσα στις απαραίτητες ανακοινώσεις προς το επενδυτικό κοινό, εάν και εφόσον συντρέξουν οι προϋποθέσεις".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text