Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Intralot: Με υψηλό τίμημα η πώληση του 20% της Gamenet

Intralot: Με υψηλό τίμημα η πώληση του 20% της Gamenet

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Intralot: Με υψηλό τίμημα η πώληση του 20% της Gamenet

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Στην πώληση της συμμετοχής, ύψους 20%, που κατείχε στην ιταλική εταιρεία τυχερών παιχνιδιών Gamenet προχώρησε ο Όμιλος Intralot.

Το ποσοστό που κατείχε η ελληνική εταιρεία στην Gamenet παραχωρήθηκε σε επενδυτικά κεφάλαια που διαχειρίζεται η γνωστή Apollo Management, μέσω της εταιρείας Gamma Bidco. Όπως ανακοινώθηκε το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 75 εκατ. ευρώ, σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα (45 εκατ.) που η αγορά αποτιμούσε τη συμμετοχή της Intralot.

Με την πώληση αυτή, καθώς και με τις αντίστοιχες κινήσεις που πραγματοποιήθηκαν, όπως η παραχώρηση της συμμετοχής στα Ελληνικά Λαχεία έναντι 20 εκατ. ευρώ, η Intralot δημιουργεί ένα "μαξιλάρι" ρευστότητας, προχωρώντας παράλληλα στην υλοποίηση του στρατηγικού της σχεδιασμού.

Η παραχώρηση του ποσοστού της Intralo αποτελεί μέρος ενός συνολικού deal για την πώληση της Gamenet, έναντι 182 εκατ. ευρώ, στην Gamma Bidco, με τον έτερο βασικό μέτοχο, την TCP Lux Eurinvest , να παραχωρεί επίσης τη συμμετοχή του. Μετά τη ολοκλήρωση της συναλλαγής η Gamma Bidco θα προχωρήσει σε υποχρεωτική δημόσια προσφορά για την απόκτηση του συνόλου των μετοχών της Gamenet που βρίσκονται προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο.

Η Gamenet αποτελεί ισχυρό "παίκτη" στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών, ιδιαίτερα στο σκέλος του sports betting όπου το μερίδιό της ανέρχεται στο 15%, ενώ είναι ο τρίτος μεγαλύτερος operator Vlts και AWPs στην Ιταλία, με μερίδιο 12%, διαθέτοντας και online δραστηριότητα.

Σε σχετική της ανακοίνωση η Intralot αναφέρει:

"Η INTRALOT γνωστοποιεί ότι η θυγατρική της Intralot Italian Investments B.V υπέγραψε με την ιταλική εταιρία "Gamma Bidco S.r.I." (εταιρεία που συνεστήθη με κεφάλαια που διαχειρίζεται η Apollo Management IX, L.P.) συμφωνία πώλησης του ποσοστού συμμετοχής της στην Gamenet (6.000.000 μετοχές, ήτοι 20% του μετοχικού της κεφαλαίου), έναντι τιμήματος €75 εκατ. Η συγκεκριμένη συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί κατόπιν των απαραίτητων εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και αρχές ανταγωνισμού".

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text