Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Επενδύει... Big η McDonald's

Επενδύει... Big η McDonald's

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Επενδύει... Big η McDonald's

Της Σοφίας Εμμανουήλ

Χάρη στην κεφαλαιακή επάρκεια και τη ρευστότητα που διαθέτει, η Premier Capital Hellas συνεχίζει να επενδύει στο δίκτυο McDonald's στην Ελλάδα, το οποίο αριθμεί 24 σημεία - με ανακαινίσεις και ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών σε υφιστάμενα εστιατόρια, καθώς και με προσθήκη νέων.

Έτσι, υπερδιπλασιάζει το επενδυτικό της κονδύλι, που έχει φθάσει ήδη στα 19 εκατ. ευρώ, αναβαθμίζοντας παράλληλα τον στόχο της για προσθήκη επιπλέον εστιατορίων στο χαρτοφυλάκιό της, σε 11 νέα (από λιγότερα των 10 συνολικά που είχε προϋπολογίσει).

Η εταιρεία, που είναι Developmental Licensee της McDonald's για τη χώρα μας, ανακοίνωσε χθες την ολοκλήρωση μιας νέας επένδυσης στη Βάρη, που ανήλθε σε 1,2 εκατ. ευρώ. Το νέο κατάστημα απασχολεί 35 εργαζόμενους και αποτελεί κίνηση επανατοποθέτησης του σήματος στην περιοχή, επί της λεωφόρου Ευελπίδων 132 και Κεφαλληνίας. Με την ευκαιρία, η διοίκηση της εταιρείας επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη της στις προοπτικές της τοπικής αγοράς, παρά την αβεβαιότητα στο οικονομικό περιβάλλον και τις προκλήσεις στην αγορά εστίασης, σημειώνοντας ότι στοχεύει εντός της προσεχούς τριετίας να επενδύσει περισσότερα από 21 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη έντεκα νέων εστιατορίων που θα δημιουργήσουν 400 νέες θέσεις εργασίας.

Η Premier Capital Hellas έχει σχηματίσει επαρκές κεφάλαιο κίνησης, προκειμένου να καλύψει τα τρέχοντα επενδυτικά της πλάνα, λαμβάνοντας επιπρόσθετα υπόψη ότι είναι μέλος του της Premier Capital p.l.c κι επομένως θα συνεχίζει να στηρίζεται από τον μαλτέζικο όμιλο, εάν και εφόσον χρειαστεί.

Οικονομικές επιδόσεις

Εξάλλου, τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας, που εγκαινίασε την παρουσία της στην Ελλάδα το 2011, φαίνεται να πριμοδοτούν και οι επιδόσεις της, αφού φέρεται να κερδίζει μερίδια αγοράς. Ειδικότερα, στην οικονομική χρήση 2018 σημείωσε αύξηση πωλήσεων κατά 14%, ενώ η καθαρή κερδοφορία της ενισχύθηκε κατά 13% περίπου. Ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 33,18 εκατ. ευρώ από 29,13 εκατ. ευρώ στην οικονομική χρήση 2017, κυρίως λόγω των ενεργειών της διοίκησης να αντισταθμίσει την αρνητική οικονομική συγκυρία, μέσω της δημιουργίας νέων εστιατορίων.

Τα κέρδη προ φόρων σχεδόν τριπλασιάστηκαν στα 490.917 ευρώ από 144.069 ευρώ ένα χρόνο πριν και τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 212.914 ευρώ από 189.070 ευρώ αντίστοιχα. Τα μικτά κέρδη εκμετάλλευσης διαμορφώθηκαν σε 12,33 εκατ. ευρώ από 10,43 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση παρουσιάζοντας αύξηση κατά περίπου 18%.

Πηγή: www.naftemporiki.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text