Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Prodea Ιnvestments: Προς πώληση χαρτοφυλάκιο 4 ακινήτων αξίας €74 εκατ.

Prodea Ιnvestments: Προς πώληση χαρτοφυλάκιο 4 ακινήτων αξίας €74 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Prodea Ιnvestments: Προς πώληση χαρτοφυλάκιο 4 ακινήτων αξίας €74 εκατ.

Της Στεφανία Σούκη

Αφορούν κτίρια γραφείων στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας με τον χαρακτηριστικό Πύργο, τον Πειραιά και την Ακαδημίας

Ένα ακόμη «βαρύ» χαρτοφυλάκιο ακινήτων βγαίνει προς πώληση αυτή τη φορά από την Prodea Investments ΑΕΕΑΠ.

Η εταιρεία, η οποία αποτελεί αυτή την στιγμή τη μεγαλύτερη εγχώρια Επενδυτική Ακινήτων με βάση το μέγεθος του χαρτοφυλακίου, ετοιμάζεται να βγάλει στην αγορά 4 μεγάλα ακίνητα, στην Αθήνα τα οποία αποτιμώνται στα πέριξ των 74 εκατ. ευρώ.

Τα ακίνητα είναι όλα μισθωμένα στην Εθνική Τράπεζα- που αποτελεί άλλωστε και το μεγαλύτερο μισθωτή της εταιρείας (σ.σ. ως πρώην Εθνική Πανγαία ΑΕΕΑΠ) και αφορούν κτίρια γραφείων στη λεωφόρο Μεσογείων, στην Κηφισίας στο ύψος της Αγίας Βαρβάρας με τον χαρακτηριστικό Πύργο, τον Πειραιά και την Ακαδημίας. Για το εν λόγω χαρτοφυλάκιο, κατά τις πληροφορίες, έχουν γίνει ήδη οι πρώτες επαφές με πιθανούς ενδιαφερομένους, ενώ σήμερα πρόκειται να δοθούν περισσότερες λεπτομέρειες.

Επισημαίνεται εδώ ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στο τέλος του πρώτου εξαμήνου, η Prodea Investments διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο 373 ακινήτων, επιφάνειας 1,3 εκατ. τ.μ. με αξία 2,17 δισ. ευρώ, με ένα ποσοστό πληρότητας που ξεπερνά το 97%.

Από το συνολικό χαρτοφυλάκιο, 204 ακίνητα είναι υποκαταστήματα τραπεζών, 82 πολυκαταστήματα ή εμπορικά καταστήματα, 66 κτίρια γραφείων και τα οκτώ ξενοδοχεία. Ως προς τους πέντε μεγαλύτερους μισθωτές της Prodea, από την Εθνική Τράπεζα προέρχεται το 47% των ενοικίων, από την αλυσίδα Σκλαβενίτης το 9%, από το ελληνικό Δημόσιο το 9%, από τον ΟΤΕ το 7% και από το ιταλικό δημόσιο το 5%.

Με δεδομένο ότι η Εθνική Τράπεζα αποτελεί αυτή την στιγμή τον χρήστη με το μεγαλύτερο ποσοστό επί των συνολικών ενοικίων που εισπράττει ο όμιλος, η πώληση των παραπάνω ακινήτων θα εξυπηρετούσε και τη μεγαλύτερη διασπορά που επιδιώκει σταθερά τα τελευταία χρόνια η διοίκηση της εταιρείας υπό τον κ. Αριστοτέλη Καρυτινό.

Επιπλέον, η εταιρεία, η οποία έχει περάσει κάτω από την «ομπρέλα» της Invel του Κρις Παπαχριστοφόρου, συζητεί και νέες επενδύσεις για ακίνητα συνολικής αξίας 800 εκατ. ευρ, προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω το χαρτοφυλάκιό της.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text