Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Η Epsilon Net κάνει σχέδια για την «πρώτη κατηγορία» του ΧΑ

Η Epsilon Net κάνει σχέδια για την «πρώτη κατηγορία» του ΧΑ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Epsilon Net κάνει σχέδια για την «πρώτη κατηγορία» του ΧΑ

Του Απόστολου Σκουμπούρη

Ιδρύθηκε ακριβώς πριν από είκοσι χρόνια, είναι η πρώτη εταιρεία πληροφορικής στην Ελλάδα σε προγράμματα για λογιστικά γραφεία και συστήματα μισθοδοσίας, ήταν η πρώτη που άνοιξε την πόρτα της Εναλλακτικής Αγοράς του Χ.Α. το 2008, έχει φτάσει να απασχολεί 370 εργαζόμενους, ενώ πλέον εξετάσει τη... μετάβασή της στην Κύρια Αγορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου.

Ο λόγος για την εταιρεία Epsilon Net, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, που δραστηριοποιείται στον ευρύτερο τομέα της πληροφορικής έχοντας ηγετικό μερίδιο με δικά της προγράμματα λογισμικού για λογιστικά γραφεία, μισθοδοσία και λογισμικό επιχειρήσεων.

Όπως τονίζει στο Liberal ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας Γιάννης Κουτκουδάκης, «παρ' ότι δεν έχει παρθεί ακόμη καμιά απόφαση, είναι στις σκέψεις μας, το εξετάζουμε και το μελετάμε να κάνουμε μετάβαση στην Κύρια Αγορά του ελληνικού Χρηματιστηρίου. Μην ξεχνάτε ότι είμαστε η πρώτη εταιρεία που άνοιξε το δρόμο για την Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. το 2008».

Σύμφωνα με τον κ. Κουτκουδάκη, «στην έδρα της εταιρείας στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται περίπου 250 εργαζόμενοι, ενώ οι υπόλοιποι 120 εργάζονται στην Αθήνα. Παράλληλα, η εταιρεία διαθέτει ένα δίκτυο περίπου 300 συνεργατών σε όλη την Ελλάδα».

Η εταιρεία – προς το παρόν – δεν έχει επεκταθεί στο εξωτερικό, έχοντας παρουσία μόνο στην Ελλάδα και στην Κύπρο. «Μας ενδιαφέρει η επέκταση στο εξωτερικό, όταν υπάρξουν οι σωστές προϋποθέσεις», τονίζει ο ίδιος.

Πρόσφατα η Epsilon Net συμμετείχε στο 2ο road show της ΕΧΑΕ για τα small caps στην Αθήνα, έχοντας συναντήσεις με αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων από Ελλάδα και εξωτερικό. Ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Epsilon Net είναι ο κ. Ιωάννης Μίχος που είναι και κύριος μέτοχος, ελέγχοντας ποσοστό 84,743%, ενώ το υπόλοιπο 15,257% είναι free float.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Epsilon Net είναι leader με μερίδιο αγοράς 65% στα προγράμματα για λογιστικά γραφεία, ενώ έχει πάνω από το 70% της αγοράς σε συστήματα Μισθοδοσίας και HR.

Παράλληλα, κάνοντας μια μεγάλη επένδυση, έχει επεκταθεί στην δημιουργία της πλατφόρμας, PYLON, με λύσεις ERP για μεγάλες και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις.

Οι τρεις κύριες επιχειρηματικές μονάδες της εταιρείας

H Epsilon Net A.E. είναι μια εταιρεία που δραστηριοποιείται από το 1999 στην Ελλάδα και πλέον η δραστηριότητα της διακρίνεται σε τρεις επιχειρηματικές μονάδες (business units) καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα λογισμικού για επιχειρήσεις, λογιστικά γραφεία και εκπαίδευση. Πρόκειται για το Epsilon Net Software (εφαρμογές λογισμικού και ανάπτυξη βάσεων δεδομένων), το Epsilon Net Network (οικονομικό portal e-forologia & online συνδρομητικές υπηρεσίες) και το

Epsilon Net Training (εξειδικευμένες εκπαιδευτικές υπηρεσίες).

Το Epsilon Net Software καλύπτει τις απαιτήσεις της αγοράς των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομικών συμβούλων, φοροτεχνικών σε θέματα λογιστικής, φορολογικής, οικονομικής και εμπορικής διαχείρισης.

Τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της χρησιμοποιούν περισσότερες από 30.000 επιχειρήσεις διαφόρων μεγεθών και κλάδων σε Ελλάδα και Κύπρο, αλλά και επαγγελματίες του ευρύτερου Οικονομικού χώρου (στελέχη Λογιστικών, Οικονομικών και Εμπορικών Διευθύνσεων επιχειρήσεων, Τμημάτων Μισθοδοσίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (HR), Οργανωμένων Λογιστικών γραφείων, ελεύθεροι επαγγελματίες Λογιστές - Φοροτεχνικοί, Σύμβουλοι Επιχειρήσεων).

Η εταιρεία διαθέτει 19 διαφορετικά προϊόντα δικής της δημιουργίας, ενταγμένα σε τρεις μεγάλες σειρές παραγωγής: Εφαρμογές μισθοδοσίας και HRMS, εφαρμογές για λογιστικά γραφεία και εμπορικολογιστικές εφαρμογές (ERP) για επιχειρήσεις.

Η στρατηγική συνεργασία με την Hti AE

Σημαντική ήταν η στρατηγική συνεργασία που υπογράφηκε το περασμένο καλοκαίρι μεταξύ της Epsilon Net και της Hit ΑΕ, για την εφαρμογή εξειδικευμένων λύσεων επιχειρηματικού λογισμικού για τις ξενοδοχειακές μονάδες και την εστίαση.

Η HiT Hospitality Integrated Technologies δραστηριοποιείται περί τα 25 χρόνια στον χώρο του τουρισμού, ως ο μεγαλύτερος Hospitality Integrator στην Ελλάδα, με ιστορία οργάνωσης των μεγαλύτερων ξενοδοχειακών αλυσίδων, των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 και των πιο γνωστών αλυσίδων μαζικής εστίασης.

Το άθροισμα της εγκατεστημένης βάσης των δύο εταιρειών ξεπερνάει τις 2.000 εγκαταστάσεις ξενοδοχειακών λύσεων και πάνω από 400 καταστήματα αλυσίδων εστίασης, αποτελώντας το πιο ολοκληρωμένο «πάντρεμα» στο χώρο της πληροφορικής και του τουριστικού κλάδου, με υπολογίσιμο μέγεθος ακόμη και για τα διεθνή δεδομένα.

Πλέον, στο χώρο του Τουρισμού και της Εστίασης η Epsilon Net μέσω της πλατφόρμας PYLON έχει δημιουργήσει τις εφαρμογές PYLON Hospitality και PYLON Restaurant τις οποίες εμπιστεύεται σημαντικό μερίδιο της αγοράς.

Αποτελέσματα 1ου εξαμήνου 2019

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2018 ήταν στα 16,8 εκατ. ευρώ, ενώ στο πρώτο εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκε στα 8,16 εκατ. ευρώ ενισχυμένος κατά 11,7% έναντι της περυσινής αντίστοιχης επίδοσης που ήταν στα 7,30 εκατ. ευρώ. Όπως σημειώνει ο κ. Κουτκουδάκης, «πάντα στο χώρο μας το 2ο εξάμηνο είναι καλύτερο από το πρώτο, οπότε θα ξεπεράσουμε κατά πολύ τις επιδόσεις του 2018.

Τα κέρδη μετά φόρων του 1ου εξαμήνου 2019 διαμορφώθηκαν στα 623,2 χιλ. ευρώ, ενισχυμένα κατά 54,17% έναντι των 404,2 χιλ της ίδιας περιόδου το 2018.

Παράλληλα, αύξηση κατά 44,79% σημείωσαν τα κέρδη προ φόρων – χρηματοδοτικών – επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) τα οποία κατά το α’ εξάμηνο του 2019 διαμορφώθηκαν σε 1,66 εκατ. ευρώ έναντι 1,15 εκατ. ευρώ το ίδιο διάστημα του 2018.

Πηγή: www.liberal.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text