Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ ενώ βρίσκεται σε θέση βολής, διστάζει σήμερα (Τετ, 23.10.2019) να διασπάσει ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Ο ΓΔ ενώ βρίσκεται σε θέση βολής, διστάζει σήμερα (Τετ, 23.10.2019) να διασπάσει ανοδικά την σημαντική αντίσταση των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν μας πτοεί η σημερινή διόρθωση της αγοράς καθόσον η πτώση του ΓΔ είναι μικρή (-0,40%, στις 870 μονάδες, στις 3.50 μμ), ο τζίρος μικρός (45 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμοο) και οι ξένοι δείκτες βρίσκονται κανονικά σε ανοδική ή πλαγιοανοδική τάση.

Στο γράφημα βλέπουμε το σημερινό γύρισμα του ΓΔ να αφήνει πίσω του την τοπική κορυφή Ε η οποία είναι ισοϋψής με τις προηγούμενες Β και Κ, πράγμα που σημαίνει ότι η αντίσταση των 876 μονάδων εδραζόμενη επί τριών ισοϋψών κορυφών γίνεται ακόμα πιο ισχυρή και σε περίπτωση ανοδικής της διάσπασης, τότε η εκλυόμενη ανοδική ορμή θα είναι ακόμα πιο ισχυρή.

Η θετική μας στάση, περί ανοδικής διάσπασης των 876 μονάδων, θα εγκαταλειφθεί μόνον αν ο ΓΔ εντείνει την σημερινή διόρθωση και κλείσει κάτω του μέσου άξονα των 850 μονάδων του δίμηνου εύρους του.

Στρατηγική για το σημερινό κλείσιμο

Το ΤΧ πιθανότατα σήμερα δεν θα κάνει πράξεις. Θα προχωρήσει σε αγορές όταν ο ΓΔ κλείσει πάνω από την αντίσταση των 876 μονάδων.

Μετοχές

Οι 7 στις 10 εμπορεύσιμες μετοχές κινούνται αυτή τη στιγμή αρνητικά και οι 3 θετικά ενώ δύο μετοχές, οι ΜΛΣ και ΙΝΚΑΤ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να σημειώνει άνοδο άνω του +2%.

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση δεν εμφανίζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Παρατηρούνται διορθώσεις σε μετοχές που πήγαν κατά τις 3-4 προηγούμενες μέρες να σχηματίσουν απότομες ακίδες πυθμένα V, όπως στις ΙΝΛΟΤ, ΜΛΣ, ΕΛΧΑ, ΜΥΤΙΛ και ΒΙΟ. Οι εν λόγω διορθώσεις δεν είναι ανησυχητικές καθώς δεν έχουν την ένταση (ποσοστιαία μεταβολή τιμής και όγκων) της προηγηθείσας ολιγοήμερης ανοδικής αντίδρασης.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνει σήμερα μόνον η ΕΤΕ και νέα χαμηλά έτους μόνον η ΕΕΕ. Η ΕΤΕ τείνει τις τελευταίες μέρες να γίνει η leader των τραπεζικών μετοχών αλλά και όλων των εισηγμένων μετοχών.

Η ΚΟΥΕΣΤ που κατέχει και το Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο διορθώνει σήμερα κάπως έντονα -1,70% αλλά η στήριξή της – στοπ λοςς βρίσκεται αρκετά χαμηλότερα, στα 6,50 ευρώ (σημερινή τιμή 7).

Η ΓΕΚΤ επιμένει να βρίσκεται πολύ κοντά στην ανοδική διάσπαση της σημαντικής αντίστασης των 6,7 ευρώ.

O ΔΤΡ ωθούμενος από την ΕΤΕ σημειώνει αυτή τη στιγμή οριακά νέο υψηλό έτους διατηρώντας και ενισχύοντας την αρχηγία του στο ισχυρό ράλι του 2019 του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Προς το παρόν δεν έχουμε άλλη παρατήρηση, θα επανέλθουμε αύριο την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text