Αρχική | Εταιρίες | Ξένες Εταιρίες | Ο Ζούκερμπεργκ περνάει από "κόσκινο" για το Libra

Ο Ζούκερμπεργκ περνάει από "κόσκινο" για το Libra

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ο Ζούκερμπεργκ περνάει από "κόσκινο" για το Libra

O CEO της Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ δυσκολεύτηκε να πείσει το Κογκρέσο για τα οφέλη του σχεδίου της εταιρείας του να δημιουργήσει ένα κρυπτονόμισμα, ανάμεσα σε όλες τις υπόλοιπες προκλήσεις που έχει αποτύχει να αντιμετωπίσει.

Από την αρχή της κατάθεσης του Ζούκερμπεργκ ενώπιον της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι βουλευτές κατέστησαν σαφές ότι δεν ρωτούσαν απλά για το ψηφιακό νόμισμα, γνωστό ως Libra, αλλά για το εάν μπορούν να εμπιστευτούν τον 35χρονο επιχειρηματία με την τεράστια δύναμη που έχει συγκεντρώσει μέσα από τους 2,7 δισ. χρήστες των προϊόντων της Facebook.

Στη διάρκεια της κατάθεσης, τέθηκαν καυτά ερωτήματα για θέματα όπως η άρνηση του Facebook να κάνει γρήγορο έλεγχο των πολιτικών διαφημίσεων, οι κατηγορίες για εκτεταμένη εκμετάλλευση παιδιών στην πλατφόρμα, η προετοιμασία της εταιρείας για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2020 και τα μέτρα που παίρνει για τα "deepfakes" ή τα πλαστά βίντεο.

O Ζούκερμπεργκ υποσχέθηκε να αντιμετωπίσει τα ζητήματα που προκαλούν ανησυχία αλλά παράλληλα αναφέρθηκε στον κίνδυνο της μη καινοτομίας. "Δεν ξέρω εάν το Libra θα δουλέψει, αλλά πιστεύω στο να δοκιμάζουμε νέα πράγματα"., είπε. Παραδέχτηκε, επίσης, ότι "προηγήθηκαν μερικά χρόνια προκλήσεων" για την Facebook.

Ο CEO γνωρίζει τον σκεπτικισμό που υπάρχει γύρω από το κρυπτονόμισμα. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι και κεντρικοί τραπεζίτες ανά την Ευρώπη έχουν εκφράσει ανησυχίες για το πώς το project θα προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών και θα εμποδίζει τους εγκληματίες από το να το χρησιμοποιούν για να ξεπλύνουν χρήμα. Ο Ζούκερμπεργκ επανέλαβε ότι δεν έχει πρόθεση να ξεκινήσει ένα κρυπτονόμισμα χωρίς την έγκριση των ρυθμιστικών αρχών. Το πήγε κι ένα βήμα πιο πέρα: το Facebook μπορεί να αναγκαστεί να εγκαταλείψει τελείως την Libra Association εάν η ομάδα αποφασίσει να προχωρήσει με ένα νόμισμα που δεν έχει την έγκριση των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text