Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ούτε σήμερα, Παρ, 25/10/2019, μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά το φράγμα των 876 μονάδων

Ούτε σήμερα, Παρ, 25/10/2019, μπορεί ο ΓΔ να διασπάσει ανοδικά το φράγμα των 876 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Αρκετό ενδιαφέρον έχει η σημερινή συνεδρίαση από την άποψη ότι ο ΓΔ άνοιξε το πρωί αδύναμα στο -0,60%, στην συνέχεια βυθίστηκε στο -1,20%, αλλά τώρα (4.00 μμ) έχει ανακάμψει στο -0,40% (στις 870 μονάδες) εμφανίζοντας ένα bullish ημερήσιο σφυρί.  Έτσι,  η συνεδρίαση είναι κάπως αντιφατική με την έννοια ότι ο ΓΔ υποχωρεί κατά -0,40% αλλά με άσπρο κηροπήγιο. Ο τζίρος είναι μικρός (40 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) που δείχνει ότι η αγορά δεν διαθέτει προς το παρόν τα καύσιμα για απογείωση πάνω από το φράγμα των 876 μονάδων. Από την άλλη μεριά όμως το διεθνές περιβάλλον είναι ευνοϊκό με τους περισσότερους σημαντικούς δείκτες να βρίσκονται σε ανοδική η πλαγιοανοδική φάς, σε υψηλά τριμήνου ή κοντά σε υψηλά τριμήνου.

Στο γράφημα φαίνεται πόσο ισχυρή είναι η αντίσταση των 876 μονάδων εδραζόμενη σε 3 ισουψείς κορυφές Β, Κ και Ε, την οποίαν αντίσταση εύκολα μπορεί να διασπάσει ο ΓΔ λόγω μικρής απόστασης από αυτές. Το θέμα είναι να γίνει η ενδεχόμενη διάσπαση με μεγάλη ποσοστιαία ημερήσια άνοδο άνω του +1,50% και με μεγάλους για την εποχή όγκους άνω των 70 εκατ.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Ούτε σήμερα φαίνεται να κάνουμε πράξεις (αγορές) αφού ο ΓΔ δεν μπορεί να διασπάσει την triggerline των 876 μονάδων.

Μετοχές

Από άποψης μετοχών η σημερινή συνεδρίαση δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Το ¾ από αυτές κινούνται αρνητικά αλλά καμία δεν χάνει περισσότερο του -2% σε αντίθεση με δυο, τις ΙΝΛΟΤ και ΠΡΟΦ, που κερδίζουν πάνω από +3%.

Ποιες μετοχές τραβούν την προσοχή μας :

- Όχι τόσο οι αναφερθείσες ΙΝΛΟΤ και ΠΡΟΦ γιατί είναι χτυπημένες, η πρώτη από χρόνια βαθιά ύφεση και η δεύτερη από, ελπίζουμε βραχυχρόνια, οξεία διόρθωση.
- Περισσότερο μας ελκύουν οι μετοχές που βρίσκονται στα ψηλά ή πολύ κοντά στα ψηλά τριμήνου, όπως η ΓΕΚΤ, η ΟΤΟΕΛ, ΟΤΕ , ΚΟΥΕΣ, ΜΠΕΛΑ, ΙΑΤΡ και οι τραπεζικές μετοχές καθώς και αυτές που ανακτούν περισσότερο από το μισό της πρόσφατης βύθισης αρχών Οκτωβρίου όπως οι, ΜΥΤΙΛ, ΟΛΠ, ΤΕΝΕΡΓ και ΣΕΝΕΡ που έχουν και καλά θεμελειακά στοιχεία.

Η προσοχή μας μετατίθεται στην συνεδρίαση της Τρίτης, 29.10 όπου θα δούμε αν θα μπορέσει ο ΓΔ να εκπορθήσει τις 876 μονάδες.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text