Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Trastor: Σήμερα η συνέλευση γι' αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 72,62 εκατ.

Trastor: Σήμερα η συνέλευση γι' αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 72,62 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Trastor: Σήμερα η συνέλευση γι' αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 72,62 εκατ.

Του Ανέστη Ντόκα

Την έκδοση μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου έως 41,084 εκατ. ευρώ και την παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 72,62 εκατ. ευρώ, καλείται να εγκρίνει η σημερινή έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της TRASTOR.

Aντλεί κεφάλαια ύψους μέχρι €72,6 εκ. για να χρηματοδοτήσει την αγορά ακινήτων

Το ΜΟΔ προτείνεται σε συνδυασμό με την παροχή εξουσιοδότησης από την ΕΓΣ προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίζει, σε κατάλληλο κατά την κρίση του χρόνο, την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας με παροχή δικαιώματος προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, επιτρέποντας, έτσι, σε όλους τους μετόχους που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να διατηρήσουν το ποσοστό τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας. Το ΜΟΔ, εφ’ όσον αποφασισθεί από την ΕΓΣ, θα καλυφθεί από τον ελέγχοντα μέτοχο Wert Red S.à.r.l., επιτρέποντας τη σταδιακή εκταμίευση των απαιτούμενων ποσών για την άμεση υλοποίηση του επενδυτικού πλάνου της Εταιρείας.

Και οι δύο κύριοι μέτοχοι της Εταιρείας, Wert Red S.a.r.l. και Τράπεζα Πειραιώς που κατέχουν αντίστοιχα 56,6% και 39,4% του μετοχικού κεφαλαίου, ενημέρωσαν εγγράφως το Διοικητικό Συμβούλιο της Trastor ότι δεσμεύονται να υπερψηφίσουν τα αντίστοιχα θέματα ημερήσιας διάταξης της ΕΓΣ. Η Wert Red S.a.r.l. κατέχεται από την Värde Partners.

Ο κ. Francisco Milone, Partner και Head of European Real Estate στην Värde Partners, στην οποία ανήκει η Wert Red S.a.r.l., προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η Trastor έχει εδραιώσει μια σημαντική παρουσία στην Ελληνική αγορά με ισχυρές βάσεις και εμπειρία στην υλοποίηση και διαχείριση περιουσιακών στοιχείων. Αυτά τα πρόσθετα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση της στρατηγικής ανάπτυξης της Εταιρείας, στοχεύοντας σε υψηλής ποιότητας εμπορικά ακίνητα με μεγάλες αποδόσεις.»

Ο κ. Γεώργιος Κορμάς, Εκτελεστικός Γενικός Διευθυντής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Πειραιώς και Διευθύνων Σύμβουλος της Πειραιώς Real Estate Α.Ε. προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Η εμπιστοσύνη μας στην Trastor και την διοίκησή της επιβεβαιώνεται περαιτέρω μέσω αυτής της άντλησης κεφαλαίων, η οποία θα επιτρέψει στην Εταιρεία να υλοποιήσει την αναπτυξιακή της στρατηγική. Ο εγχώριων τομέας ακινήτων παρουσιάζει μοναδικές προοπτικές για την Εταιρεία να διευρύνει το ρόλο της στην ελληνική αγορά.»

Ο κ. Τάσος Καζίνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας δήλωσε τα εξής: «Σήμερα επιβεβαιώνεται ότι η Εταιρεία μας είναι αποφασισμένη να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην αγορά ακινήτων της χώρας. Η σκοπούμενη άντληση κεφαλαίων μας δίνει τη δυνατότητα να επωφεληθούμε από τις επενδυτικές ευκαιρίες που παρουσιάζονται στην ελληνική αγορά με αισιοδοξία και εμπιστοσύνη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και οι δύο κύριοι μέτοχοι υποστηρίζουν και ενισχύουν τη δυναμική ανάπτυξης της Εταιρείας.»

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης απαρτίας για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης, καλούνται οι κ.κ. Μέτοχοι σε Επαναληπτική Γενική Συνέλευση την 4η Νοεμβρίου 2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 11:00 π.μ., στο Μαρούσι, στην οδό Χειμάρρας αρ. 5, στον 5ο όροφο.

Πηγή: www.reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text