Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Άνω των 55 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που έχουν διακανονισθεί από την 1η Οκτωβρίου

Άνω των 55 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που έχουν διακανονισθεί από την 1η Οκτωβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Άνω των 55 εκατ. ευρώ οι οφειλές προς τη ΔΕΗ που έχουν διακανονισθεί από την 1η Οκτωβρίου

Υπερβαίνει σύμφωνα με πληροφορίες τα 55 εκατ. ευρώ το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ που έχει διακανονισθεί από την 1η Οκτωβρίου, ημερομηνία έναρξης του νέου τρόπου ρύθμισης χρεών προς την εταιρεία, και έως την 25η Οκτωβρίου.

Το ποσό αυτό προέρχεται από περισσότερους από 37.200 πελάτες, οι οποίοι ρύθμισαν το εν λόγω χρονικό διάστημα τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εταιρεία.

Πάνω από το 50% των διακανονισμών αφορά σε οφειλές έως 1.000 ευρώ. Στο σύνολο των ρυθμίσεων, περισσότερες από 12.000 έγιναν τηλεφωνικά, με την απλοποιημένη διαδικασία στο 11770 που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 8 Οκτωβρίου.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η έως τις 19 Οκτωβρίου, είχαν γίνει 28.000 διακανονισμοί, εκ των οποίων οι 8.600 τηλεφωνικά, ενώ ρυθμίστηκαν οφειλές συνολικού ύψους 40 εκατ. ευρώ.

Αυτό σημαίνει πως έγιναν σχεδόν 1.500 διακανονισμοί την ημέρα από τις αρχες του τρέχοντος μήνα, όταν και τέθηκε σε εφαρμογή το νέο πρόγραμμα ρυθμίσεων, με περισσότερες δόσεις, χαμηλότερη προκαταβολή και δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων και τηλεφωνικά, μέσω του 11770.

Το νέο πρόγραμμα ρύθμισης οφειλών

Όπως είναι γνωστό, το καινούριο και πάγιο σύστημα διακανονισμού προβλέπει μειωμένη προκαταβολή και αυτοματοποιημένη διαδικασία έγκρισης. Έτσι, η προκαταβολή για την ένταξη στη ρύθμιση είναι χαμηλότερη σε σχέση με ό,τι προβλεπόταν στο προηγούμενο καθεστώς και δεν υπερβαίνει το 20% του συνολικού ποσού, ή εναλλακτικά το 30% εάν επιλεγούν περισσότερες δόσεις (έναντι 40-50% έως σήμερα).

Την ίδια στιγμή, το νέο σύστημα περιλαμβάνει λίγες σχετικά κλίμακες οφειλών, ώστε να μπορεί κάθε πελάτης της ΔΕΗ να υπολογίσει εύκολα το ύψος της προκαταβολής και κάθε δόσης που θα καταβάλλει.

Έτσι, για χρέη έως 500 ευρώ, η προκαταβολή ανέρχεται στο 10% του χρέους, με το υπόλοιπο να εξοφλείται σε 5 μηνιαίες δόσεις.

Για οφειλές άνω των 3000 ευρώ, η εταιρεία δίνει δύο επιλογές, καθώς ο οφειλέτης μπορεί να προκαταβάλει το 20% του χρέους, και να αποπληρώσει το υπόλοιπο σε 18 δόσεις, ή να καταβάλει το 30% ως προκαταβολή και το υπόλοιπο σε 24 δόσεις.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text