Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Συνεργασία της Space Hellas με τη βελγική Zetes

Συνεργασία της Space Hellas με τη βελγική Zetes

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Συνεργασία της Space Hellas με τη βελγική Zetes

Συμφωνία συνεργασίας με τη βελγική εταιρεία τεχνολογίας Zetes, θυγατρική του ιαπωνικού ομίλου Panasonic, υπέγραψε η Space Hellas. Στόχος της νέας συνεργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι το μεγάλο έργο της έκδοσης των αστυνομικών ταυτοτήτων, όταν αυτό προκηρυχθεί, κάποια στιγμή προς το τέλος του έτους. Η νέα συνεργασία αυξάνει τους ενδιαφερόμενους παίκτες για το έργο της έκδοσης των ταυτοτήτων, καθώς η Space και η Zetes δεν είχαν ενδιαφερθεί στο παρελθόν για το έργο.

Η Zetes Industries ιδρύθηκε το 1984 στο Βέλγιο και εστιάζεται στον τομέα αυθεντικοποίησης (ταυτοποίησης) προϊόντων και προσώπων. Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 80 εκατ. άνθρωποι σε περισσότερες από 20 χώρες αξιοποιούν τα συστήματα αυθεντικοποίησης προσώπων, κυρίως με τη χρήση βιομετρικών χαρακτηριστικών. Προς την κατεύθυνση αυτή η βελγική επιχείρηση έχει αναπτύξει εσωτερικά τον κλάδο Zetes PASS (Personal Authentication and Security Services), ο οποίος εξειδικεύεται στην ανάπτυξη και την εφαρμογή λύσεων για τη συλλογή προσωπικών πληροφοριών, βιομετρικών στοιχείων και την παραγωγή εγγράφων ασφαλείας (ταυτότητες, διαβατήρια, διπλώματα οδήγησης, κ.λπ.) καθώς και τη διαχείριση των δεδομένων τους. Στο πελατολόγιο της εταιρείας, εκτός από το βελγικό δημόσιο, συγκαταλέγεται ακόμη το δημόσιο της Πορτογαλίας και του Ισραήλ. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 1.200 εργαζομένους και έχει έσοδα της τάξης των 300 εκατ. ευρώ ετησίως.

Η ονομασία Zetes είναι αρχαιοελληνική και προέρχεται από τον υιό του μυθικού Βορέα (Βοριάς), τον Ζήτη. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Αλεν Βιρτζ (Alain Wirtz), είναι θαυμαστής της χώρας μας και της ιστορίας της. Η εταιρεία του εξαγοράστηκε το 2017 από την ιαπωνική Panasonic, ωστόσο διατηρεί την αυτονομία της και το ίδιο μάνατζμεντ.

Το έργο της έκδοσης των νέων ταυτοτήτων αναμένεται να προκηρυχθεί στο τέλος του έτους, με στόχο να υποβληθούν οι προσφορές στο α΄ τρίμηνο του 2020. Στο παρελθόν για το έργο που σχεδίαζε η προηγούμενη κυβέρνηση είχαν ενδιαφερθεί τουλάχιστον πέντε οίκοι, μεταξύ των οποίων η Veridos, η Thales-Gemalto, η Ιdemia, η Inform Lykos και η HID Group.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text