Αρχική | Χ&Α | Χ&Α - Επικαιρότητα | Στο 28,3% η απόδοση του χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” - Πώς επιτεύχθηκε;

Στο 28,3% η απόδοση του χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” - Πώς επιτεύχθηκε;

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο 28,3% η απόδοση του χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” - Πώς επιτεύχθηκε;

Στο εξαιρετικά ικανοποιητικό 28,34% φτάνει η απόδοση του εκπαιδευτικού χαρτοφυλακίου του “απόλυτου συστήματος” στο τέλος του Οκτωβρίου, μετά από 8 μήνες πλήρους λειτουργίας. Υπενθυμίζουμε ότι, το χαρτοφυλάκιο τοποθετήθηκε σε μετοχές με το 100% των κεφαλαίων του στις 26/2/2019, όταν το “απόλυτο σύστημα συναλλαγών” έδωσε σήμα εισόδου.

Στο ίδιο διάστημα, ο Γενικός Δείκτης σημείωσε απόδοση +27,38%.

Με την επίδοση του χαρτοφυλακίου μας, φαίνονται ξεκάθαρα τα χαρακτηριστικά του “απόλυτου συστήματος”, αλλά και η ικανότητά του να οδηγεί σε υψηλά κέρδη, επενδυτές κάθε επιπέδου.

Η απόδοση του 28,34% επιτεύχθηκε:

  • Μετά από το “σήμα εισόδου” του συστήματος. Το σήμα δόθηκε έγκαιρα, σε μία χρονική στιγμή που οι περισσότεροι αμφισβητούσαν την ύπαρξη μίας ανοδικής αγοράς. Έχοντας παρακολουθήσει την εξέλιξη των δεικτών, είμασταν έτοιμοι για το επικείμενο σήμα εισόδου, είχαμε κάνει τις επιλογές μας και είχαμε προετοιμαστεί για την είσοδο.
  • Με μία μόνο πράξη αγοράς (γενικά το “απόλυτο σύστημα” παράγει ελάχιστες πράξεις).
  • Χωρίς το άγχος του “αγόρασε - πούλησε” σε κάθε διακύμανση του Γενικού Δείκτη, κάτι που συνήθως οδηγεί σε λανθασμένες κινήσεις, μικρότερες αποδόσεις και υψηλά έξοδα προμηθειών.
  • Χωρίς μεγάλη παρακολούθηση της αγοράς.
  • Χωρίς δαπάνη χρόνου.
  • Χωρίς να απαιτούνται, από τον επενδυτή, ιδιαίτερες γνώσεις ή “πληροφορίες”.
  • Χωρίς ρίσκο.
  • Με επιβεβαιωμένα κέρδη, αφού ακόμη και αν στο επόμενο διάστημα “καταρρεύσει” η αγορά, το απόλυτο σύστημα θα μας δώσει έγκαιρα “σήμα εξόδου”. Βεβαίως, η παρακολούθηση της εξέλιξης της πορείας του Γενικού Δείκτη και του Κινητού Μέσου Όρου 200 ημερών (ΚΜΟ-200), θα μας προετοίμαζε και πρακτικά, αλλά και ψυχολογικά για την έξοδό μας.
  • Χωρίς ποτέ -κατά το διάστημα αυτό- να βρεθούμε με αρνητική αποτίμηση.

Όμως, το πιο σημαντικό για έναν επενδυτή του Χρηματιστηρίου, είναι η έγκαιρη έξοδος. Γνωρίζουμε, αφού έτσι είναι κατασκευασμένο να λειτουργεί, ότι το “απόλυτο σύστημα” θα μας δώσει έγκαιρα το σήμα εξόδου, ενώ είναι πλέον βέβαιο ότι, η πράξη που “άνοιξε” στις 26/2/2019, θα είναι θετική και θα δώσει κέρδος.

 

Σημειώνεται ότι, η τιμή του ΚΜΟ-200 ημερών που παρακολουθούμε και υπολογίζουμε καθημερινά, σήμερα βρίσκεται στις 786,10 μονάδες (και ανέρχεται με ρυθμό 1,35 μονάδες την ημέρα), ενώ η απόστασή της από το Γενικό Δείκτη είναι 10,93%. Δηλαδή, στη θεωρητική περίπτωση που δινόταν σήμερα το “σήμα εξόδου”, το χαρτοφυλάκιό μας θα είχε πετύχει κέρδος 13,5%. Βεβαίως, αυτό είναι το ελάχιστο κέρδος που θα μπορούσε να πετύχει, αφού είναι βέβαιο ότι, όταν θα υπάρξει το σήμα εξόδου, η καμπύλη του ΚΜΟ-200 θα βρίσκεται αρκετά ψηλότερα.

 

Αυτά όμως είναι τα κέρδη από μία μόνον πράξη, σε ένα μικρό χρονικό διάστημα. Καθώς, μέσα στο χρόνο, το σύστημα παράγει έγκαιρα “σήματα εισόδου” και “σήματα εξόδου”, ανάλογα με τις διακυμάνσεις του Γενικού Δείκτη (οι οποίες είναι εγγενές χαρακτηριστικό μιας χρηματιστηριακής αγοράς), το χαρτοφυλάκιο κάθε φορά εισέρχεται με μεγαλύτερο κεφάλαιο (λόγω των προηγούμενων κερδών) και έτσι τα κάθε φορά κέρδη δημιουργούν μία εντυπωσιακή απόδοση σε σχέση με το αρχικό κεφάλαιο.

 

Τα μόνα στοιχεία που απαιτεί το σύστημα είναι η εμπιστοσύνη στη λειτουργία του, η υπομονή και η απόλυτη πειθαρχία στα σήματά του.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Χαρτοφυλακίου (εδώ). Διαβάστε περισσότερα στο βιβλίο “Το απόλυτο σύστημα συναλλαγών - Ο Κινητός Μέσος Όρος 200 ημερών” (εδώ) ή εγγραφείτε συνδρομητής στις σελίδες του απόλυτου συστήματος (εδώ). Με τη συνδρομή σας στο “απόλυτο σύστημα” έχετε δωρεάν συνδρομή στο περιοδικό ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ (δείτε εδώ παλαιότερα τεύχη και την ύλη τους).

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text