Αρχική | Ειδήσεις | Στην TRASTOR τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έναντι €25 εκατ.

Στην TRASTOR τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έναντι €25 εκατ.

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στην TRASTOR τα πρώην γραφεία του ΔΟΛ στη Μιχαλακοπούλου έναντι €25 εκατ.

Της Στεφανίας Σούκη

Η προσφορά της Trastor ήταν 3 εκατ. ευρώ πάνω από το ελάχιστο τίμημα της Εθνικής Leasing

Στην TRASTOR ΑΕΕΑΠ καταλήγει σύμφωνια με πληροφορίες το πρώην κτήριο γραφείων του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη στην οδό Μιχαλακοπούλου.

Η εισηγμένη υπέβαλε σήμερα την μεγαλύτερη προσφορά στη διαγωνιστική διασικασία που έτρεχε η ιδιοκτήτρια Εθνική Leasing προσφέροντας τίμημα 25 εκατ. ευρώ, 3 εκατ. ευρώ παραπάνω έναντι των 22 εκατ. ευρώ που είχε θέσει ως ελάχιστο τίμημα η ιδιοκτήτρια.

Από την πλευρά της η TRASTOR η οποία έλαβε μόλις προχθές απόφαση για ΑΜΚ και έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου με σκοπό την ενίσχυση της ρευστότητας της έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αξιοποιήσει ην τρέχουσα συγκυρία στο εγχώριο Real Estate, θεωρώντας ότι υπάρχουν σημαντικές ευκαιρίες.

Τα χαρακτηριστικά του κτηρίου

Το κτίριο της οδού Μιχαλακοπούλου 80 είναι πολυώροφο, έχει συνολική επιφάνεια 14.957 τ.μ και έχει κατασκευαστεί σε οικόπεδο επιφάνειας 1.985 τ.μ., ενώ πλέον παραμένει κλειστό. Η τελευταία προσπάθεια για την αξιοποίησή του είχε γίνει την περασμένη άνοιξη και αφορούσε τη μακροχρόνια μίσθωσή του με ένα ελάχιστο ενοίκιο ύψους 115 χιλ. ευρώ το μήνα, ωστόσο δεν βρέθηκε ενδιαφερόμενος με την αγορά να θεωρεί το μίσθωμα υψηλό. Σημειώνεται ότι πέραν της χρήσης γραφείων, η Εθνική Leasing έχει δεχθεί κρούσεις στο παρελθόν για την αξιοποίηση του ακινήτου ακόμη και ως ξενοδοχείο.

Τα πρώην γραφεία του Οργανισμού είχαν περιέλθει στην Εθνική Leasing, στις αρχές της δεκαετίας το 2010, όταν ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη είχε υπογράψει συμφωνία πώλησης κι επαναμίσθωσηςμετά την περίοδο 12ετίας (sale&leaseback) έναντι 26 εκατ. ευρώ. Το ακίνητο, στη συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου 80 και Παπαδιαμαντοπούλου, θεωρείται, αυτή την στιγμή από τα λίγα, μεγάλα, αυτοτελή και πιο καινούρια κτίρια στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας. Εστω κι αν έχουν πραγματοποιηθεί κι άλλες, μη επιτυχημένες προσπάθειες για την αξιοποίησή του, η συγκυρία θεωρείται τώρα πιο θετική, με την επιπλέον παράμετρο της έλλειψης μεγάλων γραφειακών χώρων ως «προϊόν» αυτή την στιγμή για την αγορά επαγγελματικών ακινήτων της πρωτεύουσας.

Ο ΔΟΛ είχε μετακομίσει στο εν λόγω ακίνητο προ δεκαπενταετίας περίπου, ενώ στις αρχές της κρίσης είχε κριθεί σκόπιμο να προχωρήσει, τότε, στη συμφωνία sale&leasebackμε την Εθνική Leasing σε μία προσπάθεια ενίσχυσης της ρευστότητάς του.

Ποια είναι η TRASTOR

Οι δύο κύριοι μέτοχοι της Trastor είναι η  Wert Red S.a.r.l. που συνδέεται με την Värde Partners και Τράπεζα Πειραιώς που κατέχουν αντίστοιχα 56,6% και 39,4% του μετοχικού κεφαλαίου.

Ο πρόεδρος εταιρίας κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση είχε αναφέρει ότι «Από τις αρχές του τρέχοντος έτους έχουν υλοποιηθεί επενδύσεις της τάξεως των 85 εκατ. ευρώ και αναμένεται να υλοποιηθούν κι άλλες έως το τέλος της χρονιάς», ενώ ο διευθύνων σύμβουλος κ. Τάσος Καζίνος υπογράμμισε ότι «Στόχος μας είναι η Trastor να αποτελέσει έναν από τους 2- 3 βασικούς, θεσμικούς πυλώνες της εγχώριας αγοράς Επενδυτικών Ακινήτων».

To χαρτοφυλάκιο της Trastor από τα 190 εκατ. ευρώ πλέον διαμορφώνεται στα 210 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text