Αρχική | Εταιρίες | Ελληνικές Εταιρίες | Νέο deal της Hines – Αγόρασε κτήριο στην Λεωφόρο Συγγρού

Νέο deal της Hines – Αγόρασε κτήριο στην Λεωφόρο Συγγρού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Νέο deal της Hines – Αγόρασε κτήριο στην Λεωφόρο Συγγρού

Του Δημήτρη Δελεβέγκου

Το επενδυτικό αποτύπωμά της στην ελληνική αγορά ακινήτων ενισχύει η Hines, συνεχίζοντας να υλοποιεί επιλεκτικές επενδύσεις σε ακίνητα, ως επί το πλείστον, distressed με στόχο την άντληση υπεραξιών.

Το νέο deal της αμερικανικής επενδυτικής εταιρείας αφορά την αγορά, μέσω πλειοδοτικού διαγωνισμού της Εθνικής Leasing, του κτηρίου στην Λεωφόρο Συγγρού 111, όπου λειτουργούσε ο πολυκινηματογράφος Odeon Star City.

Στο ακίνητο η εταιρεία εκτιμάται ότι θα υλοποιήσει εργασίες ανακαίνισης, ενώ παραμένει αβέβαιο εάν θα προχωρήσει στην αλλαγή του είδους της υφιστάμενης χρήσης (αναψυχής, εμπορίου).

Το μόνο βέβαιο είναι ότι σε κοντινή απόσταση από το πρώην Odeon Star City βρίσκονται δύο projects της Hines, το ξενοδοχείο Ledra Marriott, όπως και το σχεδιαζόμενο εκπτωτικό κέντρο Gazi Outlet, που θα διαθέτει και κινηματογραφικές αίθουσες.

To τίμημα

Η Hines, που αποτέλεσε τον μοναδικό υποψήφιο, κατέβαλε 20,05 εκατ. ευρώ, με την ελάχιστη τιμή, που ζητούσε η Εθνική Leasing να διαμορφώνεται σε 20 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με την προκήρυξη του πλειοδοτικού διαγωνισμού, πρόκειται για πολυώροφο κτήριο, κέντρο ψυχαγωγίας και διασκέδασης, με χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων, το οποίο διαθέτει επτά υπόγεια επίπεδα, ισόγειο, ημιώροφο, επτά ορόφους και δώμα. Η συνολική επιφάνεια ανωδομής είναι 7.904 τ.μ., οι υπόγειοι χώροι είναι 12.767 τ.μ., με το κτήριο να βρίσκεται σε οικόπεδο περίπου 2,6 στρεμμάτων.

Η πώληση του ακινήτου ολοκληρώθηκε με γοργούς ρυθμούς, εάν ληφθεί υπόψη ότι η Odeon γνωστοποίησε την αναστολή λειτουργίας του multiplex μόλις στις αρχές Σεπτεμβρίου. Λίγες μέρες αργότερα, η Εθνική Leasing-στην κυριότητα της οποίας έχει περιέλθει το ακίνητο- προχώρησε στην προκήρυξη πλειοδοτικού διαγωνισμού για την πώληση του κτηρίου με καταληκτική ημερομηνία υποβολής προσφορών την 31η Οκτωβρίου.

Ο πολυκινηματογράφος λειτουργούσε από το 2005, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της ταχύτατα, τότε, αναπτυσσόμενης αγοράς των multiplex. Διαθέτει δέκα αίθουσες κινηματογραφικών προβολών, περίπου 1.900 θέσεις, όπως και το πρώτο διαδραστικό κινηματογραφικό πάρκο στην Ελλάδα, όπου προβάλλονταν εκπαιδευτικά προγράμματα για μαθητές.

Εκτός από επενδύσεις στο retail, η Hines προσανατολίζεται στην τοποθέτηση κεφαλαίων και στον τουρισμό, με την εξαγορά, κατά πάσα πιθανότητα, των ξενοδοχείων Coral και Ερμής του ομίλου Μαμιδάκη στην Κρήτη.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text