Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | ΑΔΜΗΕ: Απόψε η υποβολή προσφορών για τους υποσταθμούς Κρήτης-Αττικής Κύριο

ΑΔΜΗΕ: Απόψε η υποβολή προσφορών για τους υποσταθμούς Κρήτης-Αττικής Κύριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΑΔΜΗΕ: Απόψε η υποβολή προσφορών για τους υποσταθμούς Κρήτης-Αττικής Κύριο

Του Ανέστη Ντόκα

Ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς της περιόδου που αφορά τους υποσταθμούς μετατροπής της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης –Αττικής, συνολικού ύψους άνω των 400 εκατομμυρίων ευρώ, ολοκληρώνεται απόψε τα μεσάνυχτα.

Ο ΑΔΜΗΕ αναμένει μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα την υποβολή προσφορών για αυτό το μεγάλο έργο, που αποτελεί και το τελευταίο διαγωνιστικό κομμάτι, της μεγάλης διασύνδεσης μετά την επιλογή των αναδόχων για τα καλώδια (Prysmian, Nexans, NKT-Ελληνικά Καλώδια) ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ.

Οι κοινοπραξίες που έχουν δημιουργηθεί για το έργο είναι κορυφαίοι όμιλοι εντός και εκτός Ελλάδας.  Πρόκειται για τις κοινοπραξίες Μitilineos-General Electric και Τέρνα-Siemens.

Τόσο η κυβέρνηση, ωστόσο, όσο και ο ΑΔΜΗΕ θεωρούν ότι κάθε περαιτέρω καθυστέρηση δημιουργεί κινδύνους για την έγκαιρη ολοκλήρωση του έργου, με ό,τι αυτό συνεπάγεται συνολικά για την επάρκεια ηλεκτρικής ενέργειας στην Κρήτη, αλλά και για την αναγκαία απόσυρση των παλιών και ρυπογόνων πετρελαϊκών μονάδων του νησιού.

Η ανακήρυξη του μειοδότη προβλέπεται να γίνει περί τα τέλη Ιανουαρίου ή τον Φεβρουάριο του 2020. Συγκεκριμένα, οι οικονομικές και τεχνικές προσφορές θα ανέβουν αύριο στην ηλεκτρονική πλατφόρμα και θα ακολουθήσει περίοδος 2-2,5 μηνών για την αξιολόγηση των τεχνικών προσφορών. Στη συνέχεια θα ανοίξουν οι οικονομικές προσφορές.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text