Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Η αγορά γυρνά σήμερα (Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019), έντονα πτωτική με τον ΓΔ να χάνει το ¼ της οχτωβριάτικης ανόδου

Η αγορά γυρνά σήμερα (Τρίτη, 5 Νοεμβρίου 2019), έντονα πτωτική με τον ΓΔ να χάνει το ¼ της οχτωβριάτικης ανόδου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δυσάρεστη είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μεγάλη πτώση -1,65% (στις 865 μονάδες, στις 4.10 μμ), με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με αμετάβλητους στα ψηλά τους έτους τους κύριους ξένους δείκτες, διασπά καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα του Ρ, χάνει το ¼ της ανόδου +7,3% του Οκτωβρίου και λίγο ακόμα θέλει (2 μονάδες) να διασπάσει καθοδικά και τον ΕΚΜΟ30 που διέρχεται από τις 863 μονάδες.

Η διαγραμματική κατάσταση του ΓΔ θα χειροτερέψει ουσιαστικά εάν ο εν λόγω δείκτης διασπάσει καθοδικά τις 850 μονάδες χάνοντας έτσι το μισό της οχτωβριάτικης ανόδου , γεγονός που θα αποτελέσει πλήγμα στην ανοδική ψυχολογία της αγοράς.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Μόνον μια μετοχή, τα ΕΛΠΕ, κινούνται αυτή τη στιγμή σε θετικό έδαφος ενώ από τις υπόλοιπες μετοχές οι, ΑΛΦΑ, ΕΤΕ, ΙΝΚΑΤ, ΑΒΑΞ και ΜΛΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3%.

Αιτία της σημερινή πτώσης φέρεται να είναι η ανάρτηση της Citibank ότι είναι πολύ πρόωρη η μεγάλη φετινή άνοδος των ελληνικών τραπεζών με αποτέλεσμα ο ΔΤΡ να χάνει αυτή τη στιγμή -3,50%

Επίσης, διακρίνουμε διανομές στον ΟΠΑΠ (σχεδόν 1 εκατ τεμάχια) οι οποίες αρχίζουν να αλλάζουν χαρακτήρα καθώς η μετοχή από -1,80% το μεσημέρι, πριν λίγα λεπτά ανέκαμψε στο -0,30%.

Νέο σφοδρό χτύπημα -10% σήμερα στην ΜΛΣ. Η εταιρία πιθανόν να έχει θεμελιακό πρόβλημα.

Γενικά η σημερινή συνεδρίαση προς το παρόν δεν μας φοβίζει καθώς οι όγκοι είναι μέτριοι και οι ξένοι δείκτες σε άριστη κατάσταση.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά τις 4.00 μμ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text