Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | ΗΠΑ: Στα 52,45 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

ΗΠΑ: Στα 52,45 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΗΠΑ: Στα 52,45 δισ. δολάρια το εμπορικό έλλειμμα

Συρρικνώθηκε το αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα τον Σεπτέμβριο καθώς εισαγωγές και εξαγωγές υποχώρησαν, στην πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η εμπορική ύφεση που ξεκίνησε πριν από ένα χρόνο, επιταχύνεται.

Το εμπορικό έλλειμμα σε αγαθά και υπηρεσίες συρρικνώθηκε 4,7% τον Σεπτέμβριο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο εποχικό προσαρμοσμένο ποσό των 52,45 δισ. δολάρια.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν έλλειμμα 52,2 δισ. δολαρίων.

Το έλλειμμα συρρικνώθηκε καθώς οι εισαγωγές υποχώρησαν 1,7% τον Σεπτέμβριο από τον Αύγουστο, στα 258,44 δισ. δολάρια. ΟΙ εξαγωγές υποχώρησαν 0,9% στα 205,99 δισ. δολάρια.

Τα σημερινά στοιχεία αποτελούν νέα ένδειξη ότι η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης στο εξωτερικό διαχέεται κατά μήκος των αμερικανικών συνόρων, καθώς η μείωση των εισαγωγών επικεντρώθηκε σε τομείς όπου συχνά είναι ενδεικτικοί της ζήτησης στην εγχώρια οικονομία.

Οι εισαγωγές αγαθών όπως ημιαγωγοί, βιομηχανικά μηχανήματα και υπολογιστές, υποχώρησαν 1,9% στα 56,16 δισ. δολάρια.

Οι εισαγωγές καταναλωτικών αγαθών όπως κινητά, παιχνίδια και ρούχα, υποχώρησαν 4,4% στα 54,72 δισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές οχημάτων και εξαρτημάτων αυτοκινήτων υποχώρησαν 3,4% στα 30,85 δισ. δολάρια.

Στο εννεάμηνο το έλλειμμα διευρύνθηκε 5,4% στα 481,33 δισ. δολάρια, ενώ οι εξαγωγές μειώθηκαν 0,4% στα 1,87 τρισ. δολάρια, ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν 0,8% στα 2,352 τρισ. δολάρια.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text