Αρχική | Οικονομία | Ευρωπαϊκή Οικονομία | Ευρωζώνη: Μικρή βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

Ευρωζώνη: Μικρή βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Ευρωζώνη: Μικρή βελτίωση της επιχειρηματικής δραστηριότητας τον Οκτώβριο

Βελτιώθηκε ελαφρώς η επιχειρηματική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη τον Οκτώβριο αν και παρέμεινε κοντά σε επίπεδα που δείχνουν στασιμότητα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας Markit.

Ειδικότερα, ο σύνθετος δείκτης PMI για τις υπηρεσίες και τον κλάδο της μεταποίησης διαμορφώθηκε στις 50,6 μονάδες από 50,1 μονάδες τον Σεπτέμβριο, ξεπερνώντας την προκαταρκτική εκτίμηση που ήταν στις 50,2 μονάδες. Η τελευταία μέτρηση παραμένει πάντως από τις πιο αδύναμες τα τελευταία 6,5 χρόνια.

Σημειώνεται ότι το επίπεδο των 50 μονάδων διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση της δραστηριότητας.

Ο δείκτης PMI για τις υπηρεσίες ενισχύθηκε στις 52,2 μονάδες από 51,6 μονάδες τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Markit.

Σε εθνικό επίπεδο, η Γερμανία παρέμεινε η μόνη χώρα σε τροχιά συρρίκνωσης τον Οκτώβριο (48,9 μονάδες), ενώ Ιταλία, Ιρλανδία και Ισπανία κατέγραψαν βελτίωση από τον προηγούμενο μήνα. Η Γαλλία εμφάνισε τον ταχύτερο ρυθμό ανάπτυξης από τις μεγάλες οικονομίες (52,6 μονάδες).

"Αν και ο PMI του Οκτωβρίου είναι κοντά σε τριμηνιαία αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,1%, τα στοιχεία για το επόμενο διάστημα δείχνουν πιθανή υποχώρηση της οικονομικής δραστηριότητας το δ΄ τρίμηνο", προειδοποίησε ο Chris Williamson, επικεφαλής οικονομολόγος της Markit.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text