Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 6/11/19) η διόρθωση του ΓΔ από το πρόσφατο υψηλό τριμήνου των 885 μονάδων χωρίς όμως εμείς να φτάσουμε σε όρια συναγερμού

Συνεχίζεται και σήμερα (Τετ, 6/11/19) η διόρθωση του ΓΔ από το πρόσφατο υψηλό τριμήνου των 885 μονάδων χωρίς όμως εμείς να φτάσουμε σε όρια συναγερμού

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Νέα σχετικά μεγάλη διόρθωση -1,30% (στις 862 μονάδες) καταγράφει αυτή τη στιγμή (4.10 μμ) ο ΓΔ με αυξημένο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους δυο αντιπροσωπευτικούς για εμάς ξένους δείκτες, τους DAX και NASDAQ, να κινούνται σε νέα υψηλά έτους (ο NASDAQ σε νέα υψηλά όλων των εποχών).

Για να αναστραφεί η μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ από ανοδική σε καθοδική, θα πρέπει ο εν λόγω δείκτης να διασπάσει καθοδικά : τον κυλιόμενο πυθμένα του των 872 μονάδων, τον ΕΚΜΟ30 των 864 μονάδων και την μέση τιμή των 850 μονάδων της δίμηνης διακύμανσής του. Μέχρις στιγμή έχουν γίνει οι δυο πρώτες καθοδικές διασπάσεις αλλά  για να γίνει η μεσοπρόθεσμη καθοδική αναστροφή θα πρέπει να διασπασθούν και οι 850 μονάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Πτωτικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 4/5 των εμπορεύσιμων μετοχών και ανοδικά το 1/5 ενώ 7 μετοχές, οι 4 συστημικές τραπεζικές συν τις ΙΝΛΟΤ, ΜΛΣ και ΠΛΑΙΣ, σημειώνουν μεγάλες πτώσεις χειρότερες του -3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +12,2%.

Δείκτης Τραπεζών. Η από τριών συνεδριάσεων διόρθωση του ΔΤΡ αρχίζει να γίνεται σοβαρή καθώς βλέπουμε τριήμερη πτώση 55 μονάδων ή -6,25% από το πρόσφατο υψηλό έτους των 885 μονάδων φτάνοντας σήμερα στις 830 μονάδες όπου κείτεται η στήριξη – πρώην αντίσταση – υψηλό τριμήνου. Η κατάσταση του ΔΤΡ θα γίνει επικίνδυνη για κύρια καθοδική αναστροφή αν χαθούν και οι 800 μονάδες (περίπου -4% από τώρα).

Εκτός από την MLS η οποία συνεχίζει και σήμερα να καταπίπτει σε νέα χαμηλά έτους, βλέπουμε και το ΠΛΑΙΣ να τείνει να ακολουθήσει την ίδια τροχιά. Η μετοχή ΠΛΑΙΣ μετά την  πρόσφατη καθοδική διάσπαση της εμφανούς 8μηνης στήριξης των 3,90 ευρώ σήμερα σημειώνει νέα μεγάλη πτώση στα 3,60 ευρώ. Ελπίζουμε ότι η εταιρία δεν θα αντιμετωπίζει θεμελιακό πρόβλημα.

ΜΠΕΛΑ, ΑΒΑΞ, ΙΚΤΙΝ, χάνουν γύρω στο -2% αλλά δεν ανησυχούμε διότι το μεχρις στιγμής πτωτικό retracement σε σχέση με το ράλι του Οκτωβρίου δεν ξεπερνά το 20-30%.

Ο ΟΠΑΠ μετά τις χθεσινές διανομές σήμερα αντιδρά ήπια ανοδικά +0,47% με μέτριο όγκο 420 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής στα 9,60 ευρώ από το υψηλό τριμήνου –τριπλή κορυφή των 10 ευρώ. Η κύρια τάση της μετοχής εξακολουθεί να είναι ανοδική αλλά εύκολα μπορεί να αναστραφεί καθώς η μετοχή επί 4 μήνες κινείται πλευρικά μεταξύ 9,20 και 10,40 ευρώ.

Η ΛΑΜΔΑ σημειώνει σήμερα πολύ μεγάλο όγκο 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αξίζει να την παρακολουθήσουμε.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text