Αρχική | Διάφορα | Τεύχη 2018-2023 (Νο 199 έως Νο 253) | Χ&Α - 210 | Η απόδοση των “Dividend Kings”

Η απόδοση των “Dividend Kings”

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η απόδοση των “Dividend Kings”

Dividend Kings ή αλλιώς “βασιλιάδες του μερίσματος, ονομάζουν οι αμερικανοί αναλυτές (και τα ΜΜΕ) τις εταιρίες που διανέμουν αυξανόμενο κατ’ έτος μέρισμα επί πενήντα ή περισσότερα χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία από την suredividend.com, στην λίστα των “βασιλιάδων” σήμερα υπάρχουν 27 εταιρίες.

Στον πίνακα του link (εδώ) εμφανίζονται τα χρηματιστηριακά στοιχεία της κάθε εταιρίας (6/11/2019) καθώς και οι απόδοση των μετοχών από τις 31/12/2018.

Οι 12 από τις 27 μετοχές, έχουν πετύχει καλύτερη απόδοση σε σχέση με την απόδοση του δείκτη  Dow Jones (+17,9%) και του δείκτη S&P-500 (+22,7%), με την μεγαλύτερη απόδοση να φθάνει το 67,2%. Όσον αφορά τις υπόλοιπες μετοχές, 8 μετοχές δίνουν απόδοση μεγαλύτερη του 10% και 3 κάτω από 10%, ενώ 4 μετοχές δίνουν αρνητική απόδοση με την μεγαλύτερη να φθάνει το 12,8%.

Η συμπεριφορά τους (ως ομάδα) τον Οκτώβριο:έχει πετύχει απόδοση 1%, ενώ το SPY (ETF που μιμείται τον δείκτη S&P) είχε απόδοση +4,2%. Από την αρχή του έτους η απόδοση των Dividend Kings είναι επίσης μικρότερη και φθάνει το 16,8% ενώ το ETF έχει πετύχει απόδοση 23,9%. Η υστέρηση της απόδοσης των “Dividend Kings” σε σχέση με τον S&P, έχει συμβεί και στο παρελθόν. Όμως, σε μία επενδυτική στρατηγική, οι αποδόσεις δεν εξετάζονται σε ετήσια βάση, αλλά σε ένα μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι μετοχές “Dividend Kings” έχουν -σε σταθερή βάση- σημαντικά βελτιωμένη απόδοση ιδίως κατά τα πτωτικά χρόνια. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό.  Δείτε το διάγραμμα μακροχρόνιας περιόδου εδώ.

 

 

Επιστροφή στα περιεχόμενα

Δείτε τους συνδέσμους για παλαιότερα τεύχη εδώ.



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text