Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Οι Κινέζοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής

Συμφωνία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού στη θυγατρική εταιρεία "Αριάδνη Interconnection", η οποία υλοποιεί την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης-Αττικής, υπέγραψε με τη State Grid Corporation of China η ΑΔΜΗΕ Α.Ε., συγγενής εταιρεία της ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Η συμφωνία υπεγράφη από τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΑΔΜΗΕ, Μάνο Μανουσάκη, και τον Πρόεδρο της State Grid Corporation of China, Kou Wei, στο Μέγαρο Μαξίμου, μαζί με 15 ακόμη συμφωνίες στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Xi Jinping στην Ελλάδα.

Η συμφωνία που υπέγραψαν τα δύο μέρη αποτυπώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China να αποκτήσει μερίδιο έως 20% στο μετοχικό κεφάλαιο της Αριάδνη Interconnection, στο πλαίσιο μελλοντικής διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο κ. Μανουσάκης αναφέρει σχετικά: "Ο ΑΔΜΗΕ καλωσορίζει το ενδιαφέρον της State Grid Corporation of China, στρατηγικού εταίρου της Εταιρείας, να επενδύσει στην Αριάδνη Interconnection, μετέχοντας με τον τρόπο αυτό στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, συνολικού προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ".

Μία από τις 16 συμφωνίες

Υπενθυμίζεται ότι η εκδήλωση ενδιαφέροντος από τους Κινέζους ήταν μία από τις 16 συμφωνίες που υπεγράφησαν στο πλαίσιο της επίσκεψης του Κινέζου προέδρου Σι Τζινπίνγκ στην Αθήνα.

Τη συμμετοχή της State Grid στον ΑΔΜΗΕ και στην ηλεκτρική διασύνδεση της Κρήτης με την Αττική συζήτησαν στη συνάντηση που είχαν χθες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης με την διοίκηση της κινεζικής εταιρείας.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text