Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

Εμφαση στο e-εμπόριο από τον Οίκο Νάκα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Tου Στέφανου Kοτζαμάνη

Τι δηλώνει η διοίκηση της εταιρείας για την τρέχουσα οικονομική πορεία και τις προοπτικές της. Η εύθραυστη ανάκαμψη της ζήτησης και η έμφαση στο ηλεκτρονικό εμπόριο. Επιστροφή κεφαλαίου 0,09 ευρώ ανά μετοχή και… στο βάθος μέρισμα.

«Παρατηρούμε μια τόνωση της ψυχολογίας και περιορισμένη άνοδο των πωλήσεων, την οποία όμως τη θεωρούμε εύθραυστη. Αναμένουμε το πώς θα εξελιχτεί τελικά η κατάσταση στην οικονομία, πλην όμως μέχρι τότε επενδύουμε σημαντικά στο χώρο του ηλεκτρονικού εμπορίου» δήλωσε ο Κων/νος Νάκας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης εταιρείας, στα πλαίσια της χθεσινής έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων.

«Σήμερα το 17% των πωλήσεών μας γίνεται μέσω του ηλεκτρονικού εμπορίου, ποσοστό που μέσα στην επόμενη διετία θα μπορούσε να αυξηθεί στο 25%-30%. Ήδη έχουμε μπει σε δύο σχετικά προγράμματα του ΕΣΠΑ και στην τρέχουσα οικονομική χρήση θα επενδύσουμε γύρω στα 500 χιλιάδες ευρώ στη συγκεκριμένη κατεύθυνση» αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Ο Μουσικός Οίκος Νάκα έκλεισε τη χρήση 2018-2019 με κύκλο εργασιών 21,66 εκατ. (+2,3%) και καθαρά κέρδη 740 χιλ. (έναντι 711 χιλ. ευρώ), ενώ για τη φετινή χρονιά που λήγει στις 30/6/2020 αναμένει νέα μικρή βελτίωση πωλήσεων και κερδών. Τα ίδια κεφάλαια της 30ης/6/2019 διαμορφώθηκαν στα 17,8 εκατ. ευρώ και ο δείκτης καθαρού χρέους (1,48 εκατ.) προς EBITDA (1,92 εκατ.) κυμάνθηκε σε επίπεδα χαμηλότερα της μονάδας.

Σε σχετική ερώτηση του Euro2day.gr για το πώς η εισηγμένη βίωσε την οικονομική κρίση και το ποιοι παράγοντες θα μπορούσαν να τονώσουν μελλοντικά τη ζήτηση, ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Γεώργιος Νάκας, τόνισε πως «η εταιρεία κατάφερε να παραμείνει υγιής και κερδοφόρος κατά τη διάρκεια της κρίσης, παρά το γεγονός ότι η ζήτηση υποχώρησε κατά περίπου 45%. Ολοένα και περισσότερος κόσμος ασχολείται με τη μουσική. Κατά τη διάρκεια της κρίσης, ο αριθμός των πελατών μας συνέχισε να αυξάνεται, ωστόσο μειώθηκε δραστικά η κατά κεφαλή κατανάλωση.

Εμείς καταφέραμε να επιβιώσουμε, να είμαστε κερδοφόροι και χρηματοοικονομικά υγιείς, ενώ τώρα περιμένουμε να δούμε το πώς θα εξελιχθεί η γενικότερη οικονομική κατάσταση, προκειμένου να καθορίσουμε τη στάση μας. Η ζήτηση στον κλάδο μας μπορεί να αυξηθεί με δύο τρόπους: Πρώτον, με την άνοδο του διαθέσιμου εισοδήματος των ελληνικών νοικοκυριών. Και δεύτερον, μέσα από την κρατική παρέμβαση σε ότι αφορά τη μεγαλύτερη διείσδυση της μουσικής εκπαίδευσης στα σχολεία».

Η χθεσινή έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων αποφάσισε την επιστροφή κεφαλαίου ύψους 0,09 ευρώ ανά μετοχή, ενώ στις αρχές του 2020 θα συγκληθεί η τακτική γενική συνέλευση με στόχο τη διανομή μερίσματος (που όπως φαίνεται θα φορολογηθεί με συντελεστή 5%). Όπως προγραμματίζεται, το άθροισμα της επιστροφής κεφαλαίου και του διανεμόμενου μερίσματος θα είναι πιθανότατα λίγο υψηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό.

Τέλος, η διοίκηση της εταιρείας απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων, μεταξύ άλλων σημείωσε:

• Ο αριθμός των σπουδαστών του ωδείου θα φτάσει φέτος τους τρεις χιλιάδες, ξαναπιάνοντας τον αριθμό που είχαμε πριν το ξέσπασμα της κρίσης.

• Η εταιρεία διαθέτει οκτώ ιδιόκτητα ακίνητα (μειώνουν το λειτουργικό κόστος) τα οποία είναι αποτιμημένα προς περίπου 9 εκατ. ευρώ. Έχει γίνει κατά το παρελθόν σχετική απομείωση της αξίας τους και του χρόνου η «εύλογη αξία» τους θα επανεξετασθεί σε ένα περιβάλλον θετικότερο για την εγχώρια κτηματαγορά.

• Το κόστος δανεισμού διαμορφώνεται σε Euribor+2,90% και γίνονται προσπάθειες για αποκλιμάκωσή του.

• Δεν τίθεται θέμα επισφαλειών, καθώς οι πωλήσεις είναι ασφαλισμένες.

• Η μικρή ζημία που σημείωσε στην προηγούμενη χρήση η θυγατρική της Κύπρου δεν αναμένεται να επαναληφθεί φέτος.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text