Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 12/11/2019) με αναιμικό τρόπο να αντιδράσει ανοδικά μετά από 10ήμερη διόρθωση 26 μονάδων ή -3%

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τρίτη, 12/11/2019) με αναιμικό τρόπο να αντιδράσει ανοδικά μετά από 10ήμερη διόρθωση 26 μονάδων ή -3%

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Δεν μας ενθουσιάζει η μέχρι τούδε (3.35 μμ) σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ μετά από δεκαήμερη διόρθωση -3% κερδίζει μόνον +0,70% (στις 862 μονάδες) με σαφώς ασθενικό τζίρο (50 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και παρά το ευνοϊκό διεθνές περιβάλλον όπου οι κύριοι ξένοι δείκτες ίπτανται σε νέα υψηλά έτους ή νέα ιστορικά υψηλά (οι ΗΠΑ).

Μέχρις στιγμής ο ΓΔ έχει πραγματοποιήσει μόνον 25% ανοδικό retracement της αναφερθείσας 10ήμερης διόρθωσης και εμείς για να ανακτήσουμε πλήρως την αισιοδοξία μας απαιτούμε από τον ΓΔ, πρώτον, να ξεπεράσει τον ΕΚΜΟ30 που βρίσκεται στις 863,7 μονάδες και δεύτερον, να σημειώσει 50% ανοδικό retracement της 10ήμερης διόρθωσης κλείνοντας πάνω από τις 870 μονάδες.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται κάτω των 870 μονάδων, εμείς θα τρέφουμε κάποιες αμφιβολίες αν θα μπορέσει ο ΓΔ μέχρι το τέλος του έτους να προχωρήσει σε νέα υψηλά άνω των 900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Σε περιορισμένες πωλήσεις θα προχωρήσει αν ο ΓΔ κλείσει κάτω του ΧΚ20 των 855 μονάδων και σε περιορισμένες αγορές αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 870 μονάδες.

Μετοχές

Ανοδικά κινούνται αυτή τη στιγμή τα 2/3 των μετοχών και καθοδικά το 1/3 ενώ 4 μετοχές, οι ΜΛΣ, ΙΝΛΟΤ, ΑΤΤ και ΕΤΕ, πετυχαίνουν ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει περισσότερο του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : Εντυπωσιακότατη είναι η ΜΛΣ η οποία μετά την δραματική καθίζηση περίπου -80% μέσα σε ενάμιση μήνα, σήμερα διαγράφει τυπική αναστροφή πυθμένα τύπου V με μεγάλη άνοδο +12% και μεγάλους όγκους 350 χιλιάδων τεμαχίων μέχρις στιγμής, μεγαλύτερους των χθεσινών πτωτικών όγκων. Οι βραχυχρόνιοι επενδυτές πιθανόν σήμερα να παίρνουν long θέσεις στην μετοχή ποντάροντας στο ότι η εισηγμένη δεν παρουσιάζει θεμελιακό πρόβλημα.

Και η ΙΝΛΟΤ σημειώνει σήμερα μεγάλη άνοδο σχεδόν +6% εμφανίζοντας και αυτή ακίδα τύπου V, η οποία όμως δεν είναι τυπική καθόσον οι μέχρις στιγμής όγκοι των 180 χιλ τεμαχίων είναι πολύ μικρότεροι των χθεσινών πτωτικών 350 χιλ τεμαχίων.

Μετά την δεκαήμερη διόρθωση -3% στον ΓΔ μόνον τρεις μετοχές βρίσκονται κοντά στο να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη αντίσταση ή το αγκίστρι της και είναι οι, ΔΕΗ, ΜΠΕΛΑ και ΑΡΑΙΓ.

Γενικά, το μειονέκτημα της σημερινής ανοδικής αντίδρασης είναι οι μικροί όγκοι. Καμία μετοχή δεν βλέπουμε με αυξημένους θετικούς όγκους εκτός από την «χτυπημένη» ΜΛΣ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text