Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | Κτήμα Λαζαρίδη: Η συμφωνία «ανάσα» με την Εθνική Τράπεζα και οι νέοι στόχοι σε Ελλάδα και εξωτερικό

Κτήμα Λαζαρίδη: Η συμφωνία «ανάσα» με την Εθνική Τράπεζα και οι νέοι στόχοι σε Ελλάδα και εξωτερικό

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Κτήμα Λαζαρίδη: Η συμφωνία «ανάσα» με την Εθνική Τράπεζα και οι νέοι στόχοι σε Ελλάδα και εξωτερικό

Του Γιώργου Μανέττα

«Βαθιά ανάσα» στα οικονομικά της «Κώστας Λαζαρίδη» δίνει η συμφωνία που υπέγραψε η εταιρεία με την Εθνική Τράπεζα.

Πρόκειται για την παροχή ομολογιακού δανείου ύψους 8,1 εκατ. ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί στη συντριπτική πλειονότητά του για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού ενώ το υπόλοιπο θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση επένδυσης που αφορά στον εκσυγχρονισμό γεωργικής εκμετάλλευσης αμπελώνων. Μια επένδυση που κρίθηκε απαραίτητη μετά τις καταστροφές που προκάλεσε σε τμήμα της αποθήκης της εταιρείας στην Καλή Βρύση Δράμας και στα γεωργικά οχήματα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τον Απρίλιο του 2019.

Η παραπάνω εξέλιξη έρχεται σε μια στιγμή που η γνωστή οινοποιία από την Δράμα συνεχίζει την προσπάθεια ανάκαμψης και ανάπτυξης.

Όπως λέει στο mononews.gr, ο διευθύνων σύμβουλος και γιος του ιδρυτή της εταιρείας, Γεράσιμος Λαζαρίδης, οι πωλήσεις συνεχίζουν να αναπτύσσονται, ακολουθώντας τους υψηλούς διψήφιους ρυθμούς του πρώτου εξαμήνου.

Ο κ. Λαζαρίδης δηλώνει αισιόδοξος για την συνέχεια, σημειώνοντας πως τα μηνύματα που έρχονται τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό είναι ενθαρρυντικά ενώ τονίζει πως σχεδιάζονται νέες πρωτοβουλίες το επόμενο διάστημα για την περαιτέρω επέκταση στη διεθνή αγορά.

Στο επίκεντρο βρίσκονται κατά κύριο λόγο, οι ώριμες αγορές των ΗΠΑ, του Καναδά και της Ρωσίας, όπου οι ελληνικές ετικέτες κερδίζουν την εμπιστοσύνη των καταναλωτών χάρη στην υψηλή ποιότητα και την μοναδικότητά τους, αλλά και η Κίνα, η οποία αν και σε πρώιμο στάδιο παρουσιάζει τεράστιες ευκαιρίες για το μέλλον.

Μάλιστα, αντιπροσωπεία της εταιρείας με επικεφαλής τον κ. Γ. Λαζαρίδη βρέθηκε σε διεθνή έκθεση που έγινε στην Κίνα τις προηγούμενες μέρες ενώ συμμετείχε και στην επιχειρηματική αποστολή που συνόδευσε τον Έλληνα πρωθυπουργό, στην Σανγκάη. Οι εξαγωγές αποτελούν σημαντικό κομμάτι των εργασιών της Κτήμα Λαζαρίδη, καθώς συνεισφέρουν περισσότερο από το 50% των συνολικών πωλήσεων της εταιρείας.

Ανάλογη έμφαση δίδεται και στην εσωτερική αγορά, η οποία αρχίζει να ανακάμπτει χάρη στον τουρισμό και την αυξανόμενη στροφή των Ελλήνων καταναλωτών στα εμφιαλωμένα κρασιά.

«Ο Έλληνας καταναλωτής αρχίζει και εκπαιδεύεται στο καλό κρασί, και έχει μεγαλύτερες απαιτήσεις. Εκτιμά την ποιότητα και ψάχνει όλο και περισσότερο τα επώνυμα κρασιά», υπογραμμίζει χαρακτηριστικά ο κ. Λαζαρίδης, για να προσθέσει πως η εγχώρια αγορά μεγαλώνει.

Η εταιρεία Κτήμα Κώστα Λαζαρίδη Α.Ε., που χρησιμοποιεί επίσης τον διακριτικό τίτλο Château Julia, ιδρύθηκε το 1992, στην Αδριανή της Δράμας. Αποτελεί το επιστέγασμα της οινικής διαδρομής του Κώστα Λαζαρίδη, που ξεκίνησε το 1979 με τη φύτευση των πρώτων γραμμικών αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που του χάρισε τον τίτλο του «πατριάρχη» των δραμινών κρασιών.

Σήμερα, οι δραστηριότητές της περιλαμβάνουν εκτός από την οινοπαραγωγή, την παραγωγή αποσταγμάτων σταφυλής και στεμφύλων, ούζου και βαλσαμικών ξιδιών. Διαθέτει αμπελώνες και οινοποιεία στην Δράμα και στο Καπανδρίτι Αττικής. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2000.

Στο πρώτο εξάμηνο του 2019, ανήλθαν στο εξάμηνο σε 6,37 εκατ. ευρώ έναντι 5,17 εκατ. ευρώ του πρώτου εξαμήνου 2018, παρουσιάζοντας αύξηση 23,23% ενώ τα κέρδη προ φόρων έφθασαν σε 973 χιλ. ευρώ έναντι ποσού 835 χιλ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Τα μακροπρόθεσμα δάνεια στις 30 Ιουνίου , διαμορφώθηκαν σε 6,13 εκατ. ευρώ και τα βραχυπρόθεσμα δάνεια σ 875 χιλ. ευρώ ενώ το καθαρό χρέος διαμορφώθηκε σε 6,35 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text