Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 13/11/19) να ανακτήσει τις μισές ζημιές της 10ήμερης διόρθωσης αρχών Νοεμβρίου

Ο ΓΔ προσπαθεί σήμερα (Τετ, 13/11/19) να ανακτήσει τις μισές ζημιές της 10ήμερης διόρθωσης αρχών Νοεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητικά για τους longs βαίνει σήμερα η αγορά με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.50 μμ) μικρή άνοδο +0,40% (στις 870 μονάδες) με μέτριους για την εποχή τζίρους (55 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες πολύ κοντά στα υψηλά έτους.

Στο γράφημα βλέπουμε τον ΓΔ να διασπά οριακά, για μια μονάδα ή 0,10%, τον μέσον άξονα των 869 μονάδων του 20ήμερου εύρους του ενώ χθες είχε διασπάσει ανοδικά τον ΕΚΜΟ30 των 864 μονάδων  που σημαίνει ότι η μεσοπρόθεσμη τάση τείνει να αποκατασταθεί σε ανοδική ή πλαγιοανοδική.

Όσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τον αναφερθέντα άξονα των 869 μονάδων, οι πιθανότητες για νέα υψηλά άνω των 900 μονάδων μέχρι το τέλος του έτους θα είναι υψηλές.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 90% με μετοχές ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Θα προχωρήσει σε αγορές αν ο ΓΔ διασπάσει ανοδικά ή προσεγγίσει με δύναμη (με ημερήσιο κλείσιμο άνω του +1,50%) την κορυφή Ε των 882 μονάδων.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ, οφειλόμενο στην μεγάλη άνοδο της δεικτοβαρούς ΕΕΕ, οι ανοδικές μετοχές είναι λιγότερες των καθοδικών αλλά 3 μετοχές, οι ΕΕΕ, ΜΛΣ  και ΑΒΑΞ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση ε καμία μετοχή  που να χάνει χειρότερα του -1,50%.

Η μετοχή της ημέρας : αναμφισβήτητα είναι η ΕΕΕ (που τράβηξε και τον ΓΔ) με άνοδο +7% με μεγάλο όγκο περίπου 300 χιλ τεμαχίων (ή τζίρο περίπου 8,5 εκατ) ανακτώντας το 1/3  της μεγάλης πεντάμηνης πτώσης από τα 35 ευρώ στα 27,5 (-22%). Αιτία της σημερινής ανόδου είναι η δημοσίευση των 9μηνων αποτελεσμάτων (μικρές άνοδοι στα μεγέθη της εταιρίας) που ήταν πολύ καλύτερα από τα αναμενόμενα.

Η ΜΛΣ με φθίνοντα ρυθμό (+4% με περίπου 100 τεμάχια μέχρις στιγμής), συνεχίζει το χθεσινό γκελ. Είμαστε περίεργοι ποια ήταν η αιτία της πρόσφατης φοβερής βύθισης της μετοχής -80% μέσα σε 1,5 μήνα.

Η ΛΑΜΔΑ συμπεριφέρεται σήμερα σαν την ΕΕΕ, αν και με ηπιότερο ρυθμό. Μετά από 4μηνη πτώση -30% (από τα 10 ευρώ στα προχθεσινά περίπου 7) σήμερα σημειώνει μεγάλη άνοδο +2,80% με άνω των 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Ενδεχομένως να ορίστηκε η τιμή της επιχειρούμενης ΑΜΚ.

Τα καλύτερα γραφήματα (με καμπύλες μετοχών λίγο κάτω από έγκυρες αντιστάσεις) εμφανίζουν οι, ΔΕΗ, ΚΟΥΕΣ, ΦΡΛΚ, ΜΠΕΛΑ και ΚΡΙ. Από αυτές τις μετοχές πιθανόν να αγοράσουμε εάν ο ΓΔ σπάσει τις 882 μονάδες.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text