Αρχική | Ειδήσεις | Σκέψεις | Απληστία, ανωριμότητα και απουσία της αίσθησης κινδύνου

Απληστία, ανωριμότητα και απουσία της αίσθησης κινδύνου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Απληστία, ανωριμότητα και απουσία της αίσθησης κινδύνου

Εγγύηση που θα φθάνει στο ύψος των 26 εκατομμυρίων δολαρίων προτείνει η πλευρά του Τηλέμαχου Λαβίδα προς τις αμερικανικές αρχές, για να αποφυλακισθεί -με εγγύηση έως ότου γίνει η δίκη του- από το σωφρονιστικό ίδρυμα που κρατείται στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο Τηλέμαχος Λαβίδας, γιός του ιδρυτή και βασικού μετόχου της Lavipharm, κατηγορείται, μαζί με τον Γεώργιο Νίκα και άλλους, για εκμετάλλευση εσωτερικής πληροφόρησης σε διαπραγμάτευση μετοχών, απ’ όπου απεκόμισε κέρδη -σύμφωνα με το κατηγορητήριο- ύψους 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο υιός Λαβίδα, που ζούσε σε ένα πολυτελέστατο διαμέρισμα αξίας 11,5 εκατομμυρίων δολαρίων, προφανώς δεν είχε ανάγκη να παρανομήσει για να κερδίσει ακόμη 2 εκατομμύρια δολάρια. Θα μπορούσε να τα είχε κερδίσει νομιμότατα, αφού όλα αυτά τα χρόνια το αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει τεράστια κέρδη.

Η απληστία, σε συνδυασμό με την ανωριμότητά του, ίσως και την απουσία της αίσθησης κινδύνου, αφού παρόμοια αδικήματα στην Ελλάδα περνούν στα ψιλά και ούτε καν εξετάζονται, τον ώθησαν σε μία ανόητη πράξη που θα καταστρέψει τη ζωή του, αφού στις ΗΠΑ, ο νόμος είναι νόμος και η φυλακή είναι φυλακή -και μάλιστα πολύ σκληρή. (Διαβάστε εδώ: Στα $26 εκατ. η εγγύηση που προτείνει ο Τηλέμαχος Λαβίδας για να βγει από τη φυλακή)

 

Γιάννης Σιάτρας



Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text