Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Η Epsilon Net πατά "enter" για την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

Η Epsilon Net πατά "enter" για την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η Epsilon Net πατά "enter" για την Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου

Του Νίκου Χρυσικόπουλου

Έντεκα χρόνια μετά την εισαγωγή της στην Εναλλακτική Αγορά, η εταιρεία πληροφορικής Epsilon Net δρομολογεί τις διαδικασίες για τη μετάταξή της στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Σήμερα είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εγκριθεί η πρόταση του ΔΣ προς τους μετόχους. Η πρόταση αφορά την πραγματοποίηση αύξησης κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών και την έκδοση νέων κοινών, μετά ψήφου, ονομαστικών μετοχών, με κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων της εταιρείας. Όπως σημειώνεται, θα ζητηθεί η διαγραφή των μετοχών της εταιρείας από την Εναλλακτική Αγορά και η εισαγωγή τους στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Ενημερωτικό δελτίο

Εφόσον δοθεί η έγκριση θα ολοκληρωθεί η σύνταξη του σχετικού ενημερωτικού δελτίου που θα κατατεθεί προς έγκριση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η διάθεση των νέων μετοχών που θα εκδοθούν στο επενδυτικό κοινό. Σημειώνεται πως για την εισαγωγή εταιρειών στην Κύρια Αγορά του Χ.Α, η διασπορά μίας εταιρείας θεωρείται επαρκής εφόσον οι μετοχές που πρόκειται να εισαχθούν είναι κατανεμημένες στο ευρύ κοινό σε ποσοστό τουλάχιστον 25% του συνόλου των μετοχών της ίδιας κατηγορίας και ειδικότερα εφόσον κατανέμονται σε τουλάχιστον 300 πρόσωπα από τα οποία κανένα δεν κατέχει ποσοστό μεγαλύτερο ή ίσο του πέντε τοις εκατό 5% του συνόλου των μετοχών των οποίων ζητείται η εισαγωγή. Βασικός μέτοχος της Epsilon Net είναι ο Γ. Μίχος με ποσοστό 84,74%.

"Η εταιρεία επιθυμεί να αποκτήσει μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα, κύρος, να γίνει πιο σημαντική η παρουσία της στα χρηματιστηριακά δρώμενα, να διευρυνθεί η μετοχική βάση και η εμπορευσιμότητα του τίτλου και για το λόγο αυτό, εφόσον ληφθεί η έγκριση των μετόχων, θα επιδιωχθεί η παρουσία μας στην Κύρια Αγορά. Έχουμε αναπτύξει σημαντικά της δραστηριότητές μας τα τελευταία χρόνια και θέλουμε αυτό να αποτυπωθεί στην παρουσία μας στην εγχώρια κεφαλαιαγορά”, αναφέρει ο Γιάννης Κουτκουδάκης, CFO και μέλος του ΔΣ της Epsilon Net .

Η Epsilon Net που κλείνει φέτος 20 χρόνια από την ίδρυσή της, δραστηριοποιείται στον κλάδο πληροφορικής και συγκεκριμένα στην ανάπτυξη λογισμικών προγραμμάτων για οικονομολόγους, λογιστές –φοροτεχνικούς, λογιστικά γραφεία και τμήματα λογιστηρίων και οικονομικής διεύθυνσης εταιρειών. Είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής επιχειρηματικού λογισμικού σε έργα του ιδιωτικού τομέα με πάνω από 400 άτομα προσωπικό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και με περισσότερους από 30.000 πελάτες. Κατέχει μερίδιο πάνω από το 65% στην αγορά των λογιστικών γραφείων και πάνω από το 70% της αγοράς σε συστήματα Μισθοδοσίας και HR.

Ανάπτυξη

Τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει σημαντική και συνεχόμενη αύξηση των οικονομικών της μεγεθών. Στο πρώτο εξάμηνο του 2019 η εταιρεία έκλεισε με πωλήσεις 8,16 εκατ. ευρώ και EBITDA 1,66 εκατ. ευρώ. Στο σύνολο του 2018 οι πωλήσεις ανήλθαν σε 16,84 εκατ. ευρώ, έναντι 14,97 εκατ. της αντίστοιχης περσινής χρονιάς, σημειώνοντας αύξηση 12,5%. Η διοίκηση της εταιρείας προβλέπει ότι τόσο ο κύκλος εργασιών όσο και τα κέρδη του ομίλου θα παρουσιάσουν έντονους ρυθμούς ανάπτυξης και στο επόμενο χρονικό διάστημα του τρέχοντος έτους αλλά και την επόμενη τριετία 2020 - 2022 ως αποτέλεσμα της υλοποίησης της στρατηγικής του Ομίλου της Epsilon Net.

Η εταιρεία έχει ως βασικό στόχο να εδραιωθεί στην αγορά και να αξιοποιηθεί η σημαντική επένδυση που υλοποίησε για την ανάπτυξη μιας καινοτόμας πλατφόρμας λογισμικού με την ονομασία "PYLON”, με λύσεις ERP, CRM, ΕΜRP για μεγάλες και μικρο-μεσαίες επιχειρήσεις. Στόχος είναι να ισχυροποιήσει το μερίδιο αγοράς της, να εισέλθει σε νέες τεχνολογίες (fintech) και παράλληλα να επεκταθεί, με προσεκτικά βήματα, σε ανεπτυγμένες αγορές του εξωτερικού, με τοπικούς partners.

"Είμαστε μια από τις ελάχιστες εταιρείες του κλάδου που μέσα στην κρίση προχώρησε σε επένδυση για την ανάπτυξη της πλατφόρμας PYLON. Ουσιαστικά υιοθετήσαμε την τεχνολογία hubrid που δίνει τη δυνατότητα σε μια πλατφόρμα λογισμικού να αναπτύξει πολύ γρήγορα πολλές εφαρμογές οι οποίες παράλληλα δουλεύουν και σε desktop περιβάλλον αλλά και σε web και cloud., έχοντας παράλληλα ενσωματώσει τεχνολογίες mobile”, αναφέρει ο κ. Κουτκουδάκης.

Η εταιρεία έχει αναπτύξει και διαθέτει σήμερα 19 διαφορετικά προϊόντα, ενταγμένα σε τρεις μεγάλες σειρές παραγωγής: Εφαρμογές μισθοδοσίας και HRMS, εφαρμογές για λογιστικά γραφεία και εμπορικολογιστικές εφαρμογές (ERP) για επιχειρήσεις.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text