Αρχική | Ειδήσεις | Βιβλία - Μελέτες | Χρηματιστήριο της Αθήνας: Η καταστροφική δεκαετία 2010 – 2019 - Γεγονότα και διδάγματα

Χρηματιστήριο της Αθήνας: Η καταστροφική δεκαετία 2010 – 2019 - Γεγονότα και διδάγματα

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Χρηματιστήριο της Αθήνας: Η καταστροφική δεκαετία 2010 – 2019 - Γεγονότα και διδάγματα

Χρηματιστήριο της Αθήνας: Η καταστροφική δεκαετία 2010 – 2019
Γεγονότα και διδάγματα

Αυτός είναι ο τίτλος του βιβλίου με το οποίο ο οικονομολόγος Γιάννης Σιάτρας θα αποχαιρετήσει τη δεκαετία του 2010, την τόσο καταστροφική για τη χώρα μας, την κοινωνία, το Χρηματιστήριο και -σε πολλούς από μας- για τις ζωές μας. Η δεκαετία του 2010, δεν ήταν απλά η πιο καταστροφική στην ιστορία του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, αλλά ήταν μία από τις χειρότερες περιόδους μίας χρηματιστηριακής αγοράς στην παγκόσμια ιστορία των χρηματιστηρίων.

Η καταστροφή του Χρηματιστηρίου της Αθήνας ήταν το αποτέλεσμα μίας ανεύθυνης πολιτικής όσων κυβέρνησαν τη χώρα στις προηγούμενες δεκαετίες. Στο βιβλίο καταγράφονται και αναλύονται τα γεγονότα που οδήγησαν στην καταστροφή. Κατονομάζονται τα πρόσωπα. Επισημαίνονται τα λάθη και οι παραλήψεις. Εξετάζεται ο ρόλος των τραπεζών και η απρονοησία και η ανευθυνότητα των διοικήσεών τους.

Από την παράθεση και την ανάλυση των γεγονότων αναδύονται τα διδάγματα. Διδάγματα για τους κυβερνώντες, για τους φορείς του χώρου της κεφαλαιαγοράς, για τις εισηγμένες εταιρίες και κυρίως για τους επενδυτές. Πώς θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί η καταστροφή; Ποιά λάθη δε θα πρέπει ποτέ να επαναληφθούν; Τί θα πρέπει να περάσει, απ' αυτή την τραγική εμπειρία, στις επόμενες γενιές;

Παράλληλα, θα παρατεθεί μία πλήρης σειρά στατιστικών στοιχείων της χρηματιστηριακής αγοράς, έτσι ώστε να μπορεί το βιβλίο να αποτελέσει και μία “χρηματιστηριακή επετηρίδα” της εξεταζόμενης περιόδου.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2020, στο ξενοδοχείο Caravel, στα πλαίσια της χρηματοοικονομικής έκθεσης Money Show 2020.

Το βιβλίο θα σταλεί (δωρεάν) στους συνδρομητές του περιοδικού ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ, ενώ θα πωλείται στα κυριότερα βιβλιοπωλεία και στο ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο της EuroCapital.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text