Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Lamda: Τα βήματα για την ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

Lamda: Τα βήματα για την ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Lamda: Τα βήματα για την ΑΜΚ των 650 εκατ. ευρώ

Ξεκίνησε πυκνό πρόγραμμα παρουσιάσεων σε ξένους επενδυτές για το project του Ελληνικού. Εντός των προσεχών ημερών η έγκριση του ενημερωτικού δελτίου. Στόχος η ολοκλήρωση της ΑΜΚ ως τις 20/12.

Τον «φιλόδοξο» στόχο ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου με καταβολή μετρητών, ως το πόσο των 650 εκατ. ευρώ, ως τις 20 Δεκεμβρίου φέρεται να έχει θέσει η Lamda, σε συνεργασία με το σχήμα των αναδόχων της αύξησης.

Το ενημερωτικό δελτίο για την αύξηση κεφαλαίου έχει κατατεθεί εδώ και ημέρες στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και οι σύμβουλοι δουλεύουν εντατικά, προκειμένου να εγκριθεί την επόμενη ή το αργότερο τη μεθεπόμενη εβδομάδα, προκειμένου η περίοδος εξάσκησης των δικαιωμάτων να «τρέξει» το πρώτο 15νθήμερο του Δεκεμβρίου.

Ταυτόχρονα, βρίσκεται σε εξέλιξη πρόγραμμα παρουσιάσεων της εταιρείας και ειδικότερα του σχεδίου επένδυσης στο Ελληνικό, μετά το μπαράζ των εκθέσεων. Τις προηγούμενες ημέρες η Lamda παρουσιάστηκε σε ξένους πελάτες της Πειραιώς, είχαν προγραμματισθεί συναντήσεις στο Λονδίνο με πελάτες της Eurobank.

Θα ακολουθήσουν, ως το τέλος του μήνα, παρουσιάσεις από Axia και Euroxx, που συμμετέχουν επίσης στο σχήμα αναδοχής μαζί με Πειραιώς και Eurobank.

Το «πυκνό» πρόγραμμα παρουσιάσεων υποστηρίζει το πλάνο ολοκλήρωσης της αύξησης κεφαλαίου ως το τέλος του έτους και τα πρώτα δείγματα είναι ενθαρρυντικά, καθώς χθες η μετοχή επέστρεψε μετά από καιρό πάνω από τα επίπεδα των 7,50 ευρώ (κλείσιμο στα 7,69 ευρώ) με ικανοποιητικό όγκο συναλλαγών.

Οι συστάσεις των αναλυτών

Με σύσταση «outperform» και στόχο NAV για τις υφιστάμενες δραστηριότητες 722 εκατ. ευρώ ή 9,2 ανά μετοχή, ξεκινά κάλυψη για την Lamda DevelopmentΛΑΜΔΑ -0,91% η Piraeus Securities. Μετά τον συνυπολογισμό των έργων ανάπτυξης του Ελληνικού και της σχεδιαζόμενης αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, το NAV της Lamda Develpment στο τέλος του 2020 μπορεί να κυμαίνεται από 2,7 δισ. ευρώ έως 2,05 δισ. ευρώ, αναλόγως του discount που θα χρησιμοποιηθεί για τα έργα του Ελληνικού. Επιπλέον, με βάση μια ενδεικτική τιμή εγγραφής στην ΑΜΚ από 7 ευρώ έως 6 ευρώ, το NAV ανά μετοχή μπορεί να κυμαίνεται από 15,8 έως 10,9 ευρώ.

Εξάλλου, με τιμή-στόχο τα 12,60 ευρώ ανά μετοχή (περιθώριο ανόδου 77%) και σύσταση «overweight» ξεκινά και η Euroxx Securities να καλύπτει τη μετοχή της Lamda DevelopmentΛΑΜΔΑ -0,91%, κάνοντας λόγο για «πλήρη έκθεση στο έργο-ορόσημο του Ελληνικού με ελκυστική αποτίμηση».

Στην έκθεσή της, με ημερομηνία 13/11, η Euroxx αναφέρει πως η Lamda Develοpment αποτελεί έναν καλό αντιπρόσωπο για την πολλά υποσχόμενη αγορά real estate της Ελλάδας, καθώς λειτουργεί τα τρία μεγαλύτερα εμπορικά mall της Ελλάδας, με ακαθάριστη αξία ενεργητικού 884 εκατ. ευρώ. Το α’ εξάμηνο του 2019 το προσαρμοσμένο NAV της Lamda Develοpment ανερχόταν σε 486 εκατ. ευρώ, με το καθαρό χρέος στα 375 εκατ. ευρώ.

Πηγή: www.euro2day.gr

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text