Αρχική | Χρηματιστήριο | Εισηγμένες Εταιρίες | ΟΛΠ: Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. TEUs

ΟΛΠ: Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. TEUs

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
ΟΛΠ: Έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. TEUs

Το φράγμα των 5 εκατ. TEUs έσπασε σήμερα το πρωί το λιμάνι του Πειραιά, καθώς όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΛΠ στις 9.58 διακινήθηκε το εμπορευματοκιβώτιο με αριθμό CSUN7025891 που εκφορτώθηκε από το πλοίο COSCO SHIPPING CAPRICORN. Το συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο είναι ιστορικό καθώς με αυτό το λιμάνι του Πειραιά έσπασε το φράγμα των 5 εκατ. TEUs. Όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση του ΟΛΠ το γεγονός ότι το όριο των 5 εκατ. TEUs ξεπεράστηκε ήδη από το Νοέμβριο μήνα φέρνει πιο κοντά το λιμάνι του Πειραιά στην πρώτη θέση στη Μεσόγειο και πιθανότατα ανάμεσα στα 4 πρώτα λιμάνια της Ευρώπης.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με στοιχεία του porteconomics, το λιμάνι του Πειραιά έχει ήδη από το 2018 καταφέρει να ανέβει 2 θέσεις στην πανευρωπαϊκή κατάταξη των λιμανιών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων το 2018, από την 8η θέση το 2017 στην 6η θέση το 2018. Εφόσον συνεχιστεί ο ίδιος ρυθμός διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων ο Πειραιάς αναμένεται να ξεπεράσει ακόμη δύο λιμάνια το Δανέζικο Bremerhaven (5,4 εκατ. TEUs) και το μεγαλύτερο λιμάνι της Ισπανίας της Βαλένθια (5,1 εκατ. TEUs).

Εφόσον ο Πειραιάς ξεπεράσει τα δύο λιμάνια τότε θα είναι το μεγαλύτερο στη Μεσόγειο και το 4ο μεγαλύτερο της Ευρώπης, πίσω μόνο από το Ρότερνταμ (Ολλανδία 14,5 εκατ. TEUs), της Αμβέρσας (Βέλγιο, 11,1 εκατ. TEUs) και του Αμβούργου (Γερμανία 8,7 εκατ. TEUs). Ήδη από το 2018 ο Πειραιάς (4,9 εκατ. TEUs) είχε πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής από την πρωτιά στη Μεσόγειο, όταν πριν 12 χρόνια και πριν την έλευση της Cosco, το 2007 βρισκόταν εκτός 15άδας των μεγαλύτερων λιμανιών της Ευρώπης.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text