Αρχική | Πολιτική | Πολιτική - Ελλάδα | Στο καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Στο καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Στο καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του ΕΛΚ την Τετάρτη και την Πέμπτη ο Κυρ. Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συμμετάσχει την Τετάρτη και την Πέμπτη στο καταστατικό και εκλογικό συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) που πραγματοποιείται στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας.

Από το συνέδριο αναμένεται να εκλεγεί η νέα ηγεσία, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου και των νέων αντιπροέδρων της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Τα βασικά θέματα που θα απασχολήσουν το Συνέδριο είναι η κλιματική αλλαγή, οι εξελίξεις στα δυτικά Βαλκάνια και οι πολιτικές στήριξης της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Την Τετάρτη στις 16.00 ώρα Ελλάδας ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει ως ειδικός προσκεκλημένος σε εκδήλωση με θέμα τη συμμετοχή της νεολαίας στην ευρωπαϊκή πολιτική. Στη συνέχεια, στις 17.45, ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει σε πάνελ του δικτύου νέων ευρωβουλευτών του ΕΛΚ, ενώ στις 21.00 θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ.

Την ίδια ημέρα έχουν προγραμματιστεί διμερείς συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον επικεφαλής διαπραγματευτή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, Μισέλ Μπαρνιέ, τον πρωθυπουργό της Ρουμανίας Λούντοβικ Όρμπαν, την πρωθυπουργό της Νορβηγίας Έρνα Σόλμπεργκ και τον πρώην καγκελάριο της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς.

Την Πέμπτη στις 09.00 ώρα Ελλάδας, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον ομόλογό του της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

Στις 11.00 ο κ. Μητσοτάκης θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα τις πρωτοβουλίες του ΕΛΚ για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Στις 12.50 αναμένεται η κεντρική ομιλία του πρωθυπουργού στην ολομέλεια του Συνεδρίου του ΕΛΚ.

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text