Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Τι πραγματικά μπορεί να καταστρέψει το Bitcoin

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο ρόλος των κρυπτονομισμάτων και ο καλύτερος τρόπος για να τα κάνεις... άχρηστα.

Επί 11 χρόνια που υπάρχει το Bitcoin, έχουν υπάρξει αρκετές απόπειρες από τράπεζες και κυβερνήσεις να το σταματήσουν. Όχι μόνο χωρίς επιτυχία, αλλά οι αποτυχημένες προσπάθειες το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να διαφημίσουν την ανθεκτικότητα του, σχολιάζει το CryptoCapitalist Greece στο video που ακολουθεί.

Η ανάγκη δημιουργεί την ζήτηση. Όταν οι αρχές δεν μπορούν να παρακάμψουν τα κίνητρα, απλά ανεβάζουν το κόστος. Η ανθρώπινη εφευρετικότητα όμως στο να καλύπτει τις ανάγκες της δεν έχει όρια. Για αυτό τον λόγο θριάμβευσε ο καπιταλισμός εξάλλου. Η κοινωνία είναι ανώτερη του κράτους. Είναι θέμα χρόνου να επικρατήσει. Γιατί; Επειδή υπάρχουν φιλικοί, συγγενικοί και κοινωνικοί δεσμοί μεταξύ των ανθρώπων. Δεσμοί που είναι ανώτεροι από την επιβολή απαγορεύσεων.

Όσο μεγαλύτερος έλεγχος υπάρχει από πλευράς κυβερνήσεων και τραπεζών, τόσο μεγαλύτερο γίνεται το κίνητρο να τους παρακάμψεις. Ο μόνος πραγματικά τρόπος για να μην υπάρχει ανάγκη για Bitcoin είναι να μην είναι τόσο ελκυστικό. Να υπάρξει ένα καλύτερο, πιο δίκαιο, πιο ελεύθερο οικονομικό και νομισματικό σύστημα, που να καθιστά αδιάφορη ή άχρηστη την ύπαρξη του Bitcoin.

Να βελτιώσουν τις υπηρεσίες, έτσι ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες του αποτελεσματικά.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text