Αρχική | ΧΡΗΜΑ & ΑΓΟΡΑ | Διαβάσαμε | Διαβάσαμε - Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Διαβάσαμε - Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2019

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Aπό τον σημερινό Τύπο, διαβάσαμε και επισημαίνουμε:

 

Το μεγάλο ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων που παραμένουν δώδεκα φορές υψηλότερα από το μέσο όρο της Ευρώπης, η ποιότητα των κεφαλαίων, η αδύναμη κερδοφορία και η χρηματοδότηση της οικονομίας, παραμένουν προκλήσεις για τις ελληνικές τράπεζες, σημειώνει η Κομισιόν στην έκθεση Νοεμβρίου για την Ελλάδα στο πλαίσιο της ενισχυμένης εποπτείας, η οποία δημοσιεύτηκε χθες. (εδώ)

 

Στην περίοδο της ευφορίας που διάγει η ελληνική οικονομία, απόρροια προσδοκιών ότι η νέα κυβέρνηση δημιουργεί ένα πιο φιλικό προς τις επενδύσεις περιβάλλον… έχουν υποτιμηθεί ορισμένοι υπαρκτοί κίνδυνοι στις ελληνικές τράπεζες. Ποιοι είναι οι 6 βασικοί κίνδυνοι; (εδώ)

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών οι εισπράξεις από τον Τουρισμό, ήδη στο εννεάμηνο, έσπασαν το φράγμα των 16 δισ. ευρώ, καταγράφοντας αύξηση κατά 14%. Υπενθυμίζεται πως το 2018 στην Ελλάδα ήρθαν περίπου 30 εκατ. επισκέπτες από το εξωτερικό, χωρίς να υπολογίζονται οι επιβάτες της κρουαζιέρας. Τα έσοδα αντιστοίχως έφτασαν τα 15,6 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 10,2% σε σύγκριση με το 2017. (δείτε εδώ)

 

Αύξηση 2,6% σημειώθηκε στον κύκλο εργασιών των επιχειρήσεων ένδυσης το 2018, σύμφωνα με έρευνα των δημοσιευμένων ισολογισμών που πραγματοποιεί κάθε χρόνο ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής & Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ο συνολικός κύκλος εργασιών των 108 επιχειρήσεων του δείγματος για το 2018 ανήλθε στα 643 εκατ. ευρώ, έναντι 627 εκατ. ευρώ το 2017. Το 49% των επιχειρήσεων βελτίωσε τον κύκλο εργασιών του, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό την προηγούμενη χρονιά ήταν 50%. Οι επιχειρήσεις της εγχώριας αγοράς σημείωσαν μικρή αύξηση 1,8%, ενώ ο κύκλος εργασιών των εξαγωγικών επιχειρήσεων σημείωσε αύξηση 5,4%. (εδώ)

Με νέες εκταμιεύσεις ύψους 14 δισ. ευρώ προς στοχευμένα τμήματα πελατών ιδιωτών και επιχειρήσεων, η Alpha Bank θα στηρίξει ενεργά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στους τομείς που παρουσιάζουν προοπτικές ανάπτυξης όπως οι τομείς των υποδομών, ενέργειας, αγοράς ακινήτων, ξενοδοχειακών/ τουριστικών επιχειρήσεων, βιομηχανίας και ναυτιλίας. (εδώ)
Αυτού του είδους οι ειδήσεις αποτελούν πολύ θετικά στοιχεία για την εξέλιξη της ελληνικής οικονομίας στο μέλλον και βελτιώνουν σημαντικά το οικονομικό κλίμα και τις επιχειρηματικές προσδοκίες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Titan Cement International SA ενέκρινε στην χτεσινή συνεδρίασή του την απόκτηση από την International Finance Corporation (IFC) των μειοψηφικών συμμετοχών που η τελευταία κατέχει στις επιχειρήσεις του Ομίλου TΙΤΑΝ στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Αίγυπτο. (εδώ)

 

Με κέρδη μετά φόρων 40,5 εκατ. ευρώ και αύξηση 15,9% στον κύκλο εργασιών έκλεισε το εννεάμηνο για την Autohellas. Ο κύκλος εργασιών έφτασε τα 418,9 εκατ. ευρώ, έναντι 361,4 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2018, καταγράφοντας αύξηση 15,9%. Κατά την ίδια περίοδο, τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (ΕBITDA) διαμορφώθηκαν στα €127.3εκ. σημειώνοντας αύξηση 9.4%. (εδώ)

 

Την έκδοση Μετατρέψιμου Ομολογιακού Δανείου (ΜΟΔ) ποσού έως 41.084.115 ευρώ αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Trastor, αφού εξειδίκευσε τους επιμέρους όρους του ΜΟΔ. (εδώ)

 

Υπερδιπλασιάστηκαν τα κέρδη του ομίλου Σφακιανάκη στο εννεάμηνο του 2019. Ειδικότερα, ο Όμιλος ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων €7,4 εκατ. έναντι €3,5 εκατ. πέρυσι, ενώ η εταιρεία €5,0 εκατ. έναντι €0,7 εκατ. στο αντίστοιχο διάστημα του 2018. Οι συνολικές πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε €274,7 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,5%. Οι πωλήσεις της Εταιρείας ανήλθαν σε €230,4 εκατ. σημειώνοντας αύξηση κατά 3,3%. Σημειώνεται ότι η εταιρία αναμένεται να αποχωρήσει από το Χρηματιστήριο κατά το επόμενο διάστημα λόγω της δημόσιας προσφοράς που προκάλεσε ο βασικός μέτοχος κ. Σταύρος Τάκη, ο οποίος κατέχει πάνω από το 90% των μετοχών. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η δημόσια πρόταση αποτιμά το σύνολο του ομίλου στα 8 εκατ. ευρώ, όταν μόλις πέρυσι οι μέτοχοι συνεισέφεραν 5,06 εκατ. ευρώ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου (η αποτίμηση του ανεξάρτητου εκτιμητή ήταν ακόμη χαμηλότερη, στο 0,13 ανά μετοχή). (εδώ)

H ολοκλήρωση μιας εμπορικής συμφωνίας ΗΠΑ-Κίνας "πρώτης φάσης" θα μπορούσε να μετατεθεί για το επόμενο έτος, λένε ειδικοί του εμπορίου και άνθρωποι που βρίσκονται στο περιβάλλον του Λευκού Οίκου, καθώς το Πεκίνο πιέζει για πιο εκτεταμένες μειώσεις δασμών και η κυβέρνηση Τραμπ με αυξημένες απαιτήσεις από τη δική της πλευρά. Το γεγονός αυτό ανησυχεί τις αγορές, δεδομένου του απρόβλεπτου της αμερικανικής εξωτερικής και εμπορικής πολιτικής κατά τα τελευταία χρόνια (δείτε εδώ)

Ο κινεζικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Alibaba, άντλησε χθες 12,9 δισ. δολάρια από την αρχική δημόσια εγγραφή της στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ. Αποτέλεσε, έτσι, τη μεγαλύτερη εισαγωγή εταιρείας που έχει καταγραφεί τα τελευταία εννέα χρόνια στη χειμαζόμενη από τις διαδηλώσεις πόλη. (εδώ)


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text