Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Μυτιληναίος: Στη ζώνη του 2,75% το αρχικό επιτόκιο για το Eurobond

Μυτιληναίος: Στη ζώνη του 2,75% το αρχικό επιτόκιο για το Eurobond

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Μυτιληναίος: Στη ζώνη του 2,75% το αρχικό επιτόκιο για το Eurobond

Στο 2,75% ορίστηκε το αρχικό επιτόκιο για το 5ετες ομόλογο της Μυτιληναίος με το οποίο η εταιρεία σκοπεύει να αντλήσει 500 εκατ. ευρώ.

Η διαδικασία ξεκίνησε χθες και αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα, ενώ εκτιμάται ότι το επιτόκιο μπορεί να σημειώσει αποκλιμάκωση.

Όπως έχει ανακοινωθεί η διαδικασία τρέχει μέσω της θυγατρικής της Mytilineos Financial Partners SA, η οποία εδρεύει στο Λουξεμβούργο. Η εταιρεία προχωρά στην έκδοση και διάθεση ομολογιών ονομαστικής αξίας €500 εκατομμυρίων με

λήξη το 2024. Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της Έκδοσης.

Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc ενεργούν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs

International και Nomura International plc ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Αlpha Βank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε.

ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει μπει στο εξαιρετικά ολιγομελές «κλαμπ» των ελληνικών παραγωγικών εταιρειών που διαθέτουν credit rating από μεγάλους διεθνείς οίκους, στην προκειμένη περίπτωση, από την S&P και τη Fitch.

Στο πλαίσιο της διαρκώς εντεινόμενης διεθνοποίησής της, που σηματοδοτείται από τη έκδοση του διεθνούς ομολόγου, η Μυτιληναίος έλαβε rating ΒΒ- από την S&P και ΒΒ από τη Fitch, γεγονός που την κατατάσσει ως μια από τις τέσσερις

εταιρείες που έχουν καταφέρει ως σήμερα να λάβουν από ξένο οίκο καλύτερο rating από αυτό της Ελληνικής Δημοκρατίας.

Οι άλλες τρεις είναι η 3Ε, ο ΟΤΕ και η ΤΙΤΑΝ, εκ των οποίων οι δύο χαρακτηρίζονται από την παρουσία πολύ ισχυρών ξένων μετόχων, στο μετοχολόγιό τους, τη The Coca Cola Company και την Deutsche Telecom αντιστοίχως.

Πηγή: www.euro2day.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text