Αρχική | Χαρτοφυλάκια | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Σελ. αξιολόγησης | Ο ΓΔ μετά την προχθεσινή ανοδική διάσπαση του σηματοδότη – στροφέα – υψηλού κλεισίματος 20 ημερών, σήμερα (Δευτ, 4/2/19) αρχίζει να πλησιάζει τις 650 μονάδες

Ο ΓΔ μετά την προχθεσινή ανοδική διάσπαση του σηματοδότη – στροφέα – υψηλού κλεισίματος 20 ημερών, σήμερα (Δευτ, 4/2/19) αρχίζει να πλησιάζει τις 650 μονάδες

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Αισιοδοξία επανεμφανίζεται δειλά-δειλά στην σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μέτρια άνοδο +0,60% (στις 645 μονάδες , στις 4.10 μμ) με μικρό τζίρο (35 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο)και με ευνοϊκές τις ξένες αγορές που έχουν ανακάμψει κοντά στα υψηλά διμήνου.

Όπως βλέπουμε στο γράφημα, ο ΓΔ από μεσοχρόνια άποψη τα πάει αρκετά καλά. Σήμερα δε τείνει να δεχτεί σήματα αγορών από τις αξιόπιστες λωρίδες Μπόλλιγκερ ενώ το κυλιόμενο Χαμηλό Κλείσιμο 20 ημερών σταθεροποιείται στις 617 μονάδες. Οι ξένες αγορές επιβεβαιώνουν την ανοδική προσπάθεια του ΓΔ καθώς έχουν ανακτήσει αυτές περίπου το 40% της μεγάλης βύθισης β’ εξαμήνου 2018 ενώ ο ΓΔ έχει ανακτήσει το 25%. Το μόνο πρόβλημά μας είναι οι όγκοι. Για να συνεχισθεί η ανοδική πορεία του ΓΔ προς τις 730 μονάδες (την ανάκτηση των μισών ζημιών του 2018) θα θέλαμε οπωσδήποτε μέσο ημερήσιο τζίρο πάνω από 50 εκατ από 35 εκατ που είναι κατά τις τελευταίες εβδομάδες.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το κατά 80% με μετοχές και 20% με μετρητά ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις. Οι επόμενες αγορές θα γίνουν στο ανοδικό γύρισμα της πρώτης επόμενης διόρθωσης του ΓΔ.

Μετοχές

Ανοδικά κινείται σήμερα το πλάτος της αγοράς με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να φέρουν θετικό πρόσημο και το ¼ αρνητικό ενώ 3 μετοχές, οι τραπεζικές ΠΕΙΡ, ΑΤΤ και ΕΤΕ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους άνω του +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : καμία μετοχή δεν αξίζει κατά την γνώμη μας τέτοιο τίτλο διότι καμία δεν διακινεί μεγάλους όγκους. Και η μετοχή με την μεγαλύτερη σημερινή άνοδο +10%, η ΠΕΙΡ, έχει κινήσει μέχρις στιγμής 2 εκατ τεμάχια από 5 εκατ που είναι οι πραγματικά μεγάλοι όγκοι γι αυτήν.  Το ίδιο ισχύει σήμερα και για τις ΑΤΤ και ΕΤΕ.

Περισσότερο μας εντυπωσιάζουν οι μετοχές που σήμερα σημειώνουν νέα υψηλά τριμήνου και είναι οι, ΕΛΧΑ, ΕΛΛ, ΜΥΤΙΛ, ΕΕΕ και ΜΟΗ, που θα μπορούσε κάποιος υποαγορασμένος να ενισχύσεις θέσεις σε αυτές, ιδίως ΕΛΛ και ΜΥΤΙΛ.

Σήματα ενίσχυσης θέσεων με ανοδική διάσπαση αγκιστριού (της πρώτης μετά τον στροφέα τοπικής κορυφής) δίνουν οι ΕΛΧΑ και ΕΛΛ.

Τείνουν να διασπάσουν τους αγοραστικούς στροφείς τους – υψηλά τριμήνου οι, ΕΛΠΕ, ΟΠΑΠ, ΒΙΟ, ΑΝΕΜΟΣ, ΣΕΝΕΡ και ΛΑΜΔΑ. Από αυτές τις μετοχές θα ψωνίσουμε εάν ο ΓΔ κάνει το ανοδικό γύρισμα της αναμενόμενης διόρθωσης.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text