Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 22.11.2019) την κατασκευή βάσης κοντά στα ψηλά του έτους

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Παρ, 22.11.2019) την κατασκευή βάσης κοντά στα ψηλά του έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Ικανοποιητική για τους longs είναι η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή μεταβλητότητα (±0,30% επί της μέσης ημερήσιας τιμής, στις 3.50 μμ) και με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο), συνεχίζει για 6η μέρα την σταθεροποιητική του κίνηση εντός της στενής ζώνης συναλλαγών των 883-893 μονάδων η οποία μπορεί να παίξει ρόλο εφαλτηρίου για την κατάκτηση των 900 μονάδων.

Σαν πρώτο επίπεδο στήριξης, που δεν θα μας στεναχωρήσει αν σπάσει, βλέπουμε τον χθεσινό πυθμένα των 883 μονάδων και σαν δεύτερο επίπεδο στήριξης, το οποίο θα μας φέρει σε συναγερμό αν σπάσει, βλέπουμε τον μέσο άξονα των 875 μονάδων του μηνιαίου εύρους του ΓΔ.

Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 875 μονάδες, η επίτευξη νέου υψηλού έτους, θα είναι πιθανότατη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές είναι αυτή τη στιγμή λίγο περισσότερες των καθοδικών και καμία μετοχή (εκτός της μικρής σημασίας ΜΛΣ) δεν σημειώνει μεταβολή πέραν του ±3% δείχνοντας ότι και η σημερινή συνεδρίαση είναι ανάπαυλας-παγίωσης.

Η μετοχή της ημέρας : Είναι η ΛΑΜΔΑ που το πρωί, στην είδηση ότι η ΑΜΚ θα γίνει στα 6,70 ευρώ, άνοιξε πολύ άσχημα στο περίπου -5% αλλά που τώρα έχει ανακάμψει στο -1,50% διαγράφοντας ένα μεγάλο ημερήσιο άσπρο καντήλι με μεγάλους όγκους 500 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής. Αποτελεί στοίχημα αν θα αγοράσει σήμερα κανείς ΛΑΜΔΑ στην τρέχουσα τιμή των 7,85 ευρώ.

Επίσης στοίχημα αποτελεί η αγορά ΕΥΔΑΠ (+2,60% με 111 χιλ τεμάχια που διαγράφει οιωνοί «ακίδα V μετά την διόρθωση -12% από το θερινό υψηλό.

Λογικό φαίνεται το τρέχον +2,30% της ΕΕΕ μετά το χθεσινό και προχθεσινό μεγάλο throwback.

Η μοναδική μετοχή που δίνει σήμερα σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης – υψηλού τριμήνου είναι ο ΦΡΛΚ παρά τα αντιφατικά αποτελέσματα 9μήνου (+4% ο τζίρος και -21% τα κέρδη).

Πολλές μετοχές σε αντίθεση με τον καλπασμό των τραπεζικών παραμένουν ηπίως ή μετρίως υπερπωλημένες σε σχέση με τα θετικά υψηλά. Παραθέτουμε τις εμπορεύσιμες μετοχές υπερπωλημένες χειρότερα του -5% από το θερινό υψηλό. Οι των εταιριών που δημοσίευσαν άνοδο ή στασιμότητα κερδοφορίας 6μήνου ή 9μήνου 2019 είναι οι εξής : ΕΕΕ -20% από το θερινό υψηλό, ΛΑΜΔΑ -20%, ΒΙΟ -17%, ΟΛΘ -16%, ΣΕΝΕΡ -16%, ΜΥΤΙΛ -13%, ΕΥΔΑΠ -12%, ΟΛΠ -8%, ΣΑΡ -7%, ΕΛΛ -6%, ΚΡΙ -6% και ΤΕΝΕΡΓ -5%.

Τέλος, μετοχές που τείνουν να διασπάσουν ανοδικά υψηλά τριμήνου – έγκυρες αντιστάσεις είναι οι, ΦΡΛΚ, ΜΟΗ, ΜΥΤΙΛ, ΚΟΥΕΣ και ΣΑΡ.

Θα επανέλθουμε την Δευτέρα, την ίδια περίπου ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text