Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 25.11.2019) χωρίς ιδιαίτερη ορμή το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων

Ο ΓΔ πλησιάζει σήμερα (Δευτ, 25.11.2019) χωρίς ιδιαίτερη ορμή το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Μάλλον ικανοποιητική για τους longs θεωρούμε την σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει αυτή τη στιγμή (3.45 μμ) μικρή άνοδο +0,40% (στις 894 μονάδες) με μέτριο τζίρο (60 εκατ αναμενομένων στο κλείσιμο) και με τους κύριους ξένους δείκτες σε σαφή ανοδική τάση επιβεβαιώνοντας και ενισχύοντας την ανοδική τάση του ΧΑ.

Στο γράφημα φαίνεται η ανοδική τάση του ΓΔ ο οποίος σημειώνει σήμερα νέο υψηλό τριμήνου απέχοντας μόλις 6 μονάδες ή 0,50% από το θερινό υψηλό έτους των 900 μονάδων.

Αν ο ΓΔ ξεπεράσει τις 900 μονάδες, τότε, λόγω ορμής, θα είναι πιθανό να δούμε τις 1000 μονάδες πριν το τέλος του έτους.

Οι αισιόδοξες εκτιμήσεις μας δεν θα ισχύουν αν ο ΓΔ γυρίσει άσχημα καθοδικά διασπώντας την μέση τιμή των 875 μονάδων του μηνιαίου του εύρους.  Οσο ο ΓΔ θα κινείται πάνω από τις 875 μονάδες, η κατάκτηση των 900 μονάδων θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το ΤΧ είναι ήδη σχεδόν πλήρως αγορασμένο (95%) και δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Παρά το θετικό πρόσημο του ΓΔ οι ανοδικές μετοχές αυτή τη στιγμή είναι ίσες σε αριθμό με τις καθοδικές ενώ μόνον μια μετοχή, η ΜΠΕΛΑ, σημειώνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% και μόνον μια μετοχή, η ΜΙΓ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Η μετοχή της ημέρας : θα λέγαμε ότι είναι η ΜΠΕΛΑ που πλησιάζει το αγκίστρι της των 8,60 ευρώ με μεγάλη άνοδο +4,46% και με μεγάλους όγκους 160 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα η ΚΟΥΕΣ ενώ καμία μετοχή δεν δίνει σήματα πωλήσεων με αντίστροφη σηματοδότηση.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης : ΠΕΙΡ, ΑΤΤ, ΔΕΗ, ΦΡΛΚ, ΜΟΗ, ΑΡΑΙΓ (το αγκίστρι) και ΣΑΡ.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν αντίστροφα σήματα πωλήσεων : ΙΝΤΚΑ και ΜΙΓ (το πωλητικό αγκίστρι – πρώτος τοπικός πυθμένας μετά από διασπασθείσα έγκυρη στήριξη).

Η ανοδική τάση της αγοράς επιβεβαιώνεται και από τον λόγο μετοχών σε νέα υψηλά προς μετοχές σε νέα χαμηλά έτους. Σε νέα υψηλά έτους διακρίνουμε τις, ΓΕΚΤ, ΕΤΕ, ΚΟΥΕΣ και ΟΤΕ και σε νέα χαμηλά έτους καμία.

Συσσωρεύσεις (άνοδο με μεγάλο όγκο) σημειώνονται στην ΜΠΕΛΑ και διανομές (πτώση με μεγάλους όγκους) στις ΜΙΓ και ΛΑΜΔΑ.

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου 2014 - 2019 εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text