Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ διατηρεί σήμερα (Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019) την θέση του κοντά στα υψηλά έτους

Ο ΓΔ διατηρεί σήμερα (Τρίτη, 26 Νοεμβρίου 2019) την θέση του κοντά στα υψηλά έτους

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Δεν είναι καθόλου άσχημη η σημερινή συνεδρίαση καθώς ο ΓΔ με μικρή πτώση -0,40% (στις 894 μονάδες στις 3.00 μμ) και μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενα στο κλείσιμο) σταθεροποιεί την θέση του στο εύρος του των 898-892 μονάδων ετοιμάζοντας πιθανή επίθεση κατά του υψηλού έτους των 900 μονάδων το οποίο δεν διασπάσθηκε χθες για μια μόλις μονάδα (πάντα σε τιμές κλεισίματος).

Η τάση του ΓΔ, όπως φαίνεται στο γράφημα, είναι ανοδική και ελπίζουμε ότι σύντομα θα γίνει η περιπόθητη διάσπαση των  900 μονάδων. Θα εγκαταλείψουμε την αισιοδοξία μας μόνον αν ο ΓΔ σημειώσει άσχημο πισωγύρισμα κλείνοντας κάτω από την μέση τιμή των 875 μονάδων του μηνιαίου του εύρους των 850-900 μονάδων.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Το πλάτος της αγοράς είναι σήμερα καθαρά καθοδικό με τα ¾ των εμπορεύσιμων μετοχών να σημειώνουν πτώση και το ¼ άνοδο ενώ μόνον μια μετοχή, η ΜΙΓ πετυχαίνει μεγάλη άνοδο άνω του +3% όπως και μια μετοχή, η ΜΛΣ, σημειώνει μεγάλη πτώση χειρότερη του -3%.

Πολύ καλή συμπεριφορά δείχνουν σήμερα οι εξής μετοχές :

-Η ΕΧΑΕ που κερδίζει +2,30% με 150 χιλ κομμάτια προσπαθώντας να επανέλθει σε ανοδική τάση όπως είχε πετύχει κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019. Χθες ανακοίνωσε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα 9μλήνου.

-ΜΥΤΙΛ +0,90% με 150 χιλ τεμάχια προσπαθώντας και αυτός, όπως η ΕΧΑΕ, να επανέλθει στην ανοδική τάση α’ εξαμήνου 2019.

-Η ΚΟΥΕΣ (+0,55%) είναι η μοναδική μετοχή που πετυχαίνει σήμερα νέο υψηλό έτους εφόσον λάβουμε υπόψη μας και την χθεσινή επιστροφή κεφαλαίου 0,14 λεπτών.

-Οι ΑΡΑΙΤ, ΟΤΟΕΛ, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ σημειώνουν σήμερα μικρή πτώση μετά το χθεσινό υψηλό τριμήνου.

Οι ΑΔΜΗΕ και ΠΕΙΡ είναι έτοιμες να διασπάσουν ανοδικά έγκυρη αντίσταση πολλαπλών σημείων επαφής δίδοντας σχετικό μεσοπρόθεσμο σήμα αγορών.

Προβληματική συμπεριφορά έχει σήμερα μόνον η ΛΑΜΔΑ η οποία με πτώση -1,70% και μεγάλο όγκο 550 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής, χάνει την μισή ανοδική αντίδραση των τελευταίων 10 ημερών (από το 7,1 στα 8 ευρώ).

Η μεγάλη άνοδος +5,50% της ΜΙΓ δεν μας ελκύει διότι συνοδεύεται από πολύ μέτριο όγκο.

Η ΜΛΣ (-3,30% με 30 χιλ τεμάχια) απλά διορθώνει με 40% καθοδικό retracement την ισχυρότατη αναπήδηση +70% (από το περίπου 1 ευρώ στα 1,70) που πέτυχε στα μέσα Νοεμβρίου.

Υ.Γ. Ο ΓΔ πριν λίγα λεπτά βυθίστηκε απότομα στις 892 μονάδες (-0,57%) χωρίς να μας προκαλεί καμία ανησυχία. Οι πρώτες ανησυχίες θα δικαιολογηθούν αν ο ΓΔ διασπάσει καθοδικά τον κυλιόμενο πυθμένα των 883 μονάδων (-1% από τώρα).

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου 2014 - 2019 εδώ.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text