Αρχική | Χρηματιστήριο | Διεθνείς Αγορές | Goldman Sachs: Η bull market στη Wall Street θα συνεχιστεί και το 2020

Goldman Sachs: Η bull market στη Wall Street θα συνεχιστεί και το 2020

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

«Η μεγαλύτερη σε διάρκεια bull market της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, κόντρα στην πολιτική αστάθεια που αναπόφευκτα θα επιφέρουν οι προεδρικές εκλογές», προβλέπει η Goldman Sachs.

Διατήρηση της bull market στη Wall Street και το 2020 προβλέπει η Goldman Sachs, παρά την πολιτική αβεβαιότητα που γεννούν οι προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι αναλυτές της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας, σε πρόσφατη έκθεσή τους, ενόψει του 2020 «η μεγαλύτερη σε διάρκεια bull market της πρόσφατης αμερικανικής ιστορίας θα συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά, κόντρα στην πολιτική αστάθεια που αναπόφευκτα θα

επιφέρουν οι προεδρικές εκλογές».

Στην έκθεση που φέρει τίτλο «United we fall, divided we rise», ο επικεφαλής αναλυτής της Goldman Sachs, Ντέιβιντ Κόστιν, ξεδιπλώνοντας τις προβλέψεις του για το 2020, προβλέπει διατήρηση της ανόδου των αμερικανικών μετοχών και συγκεκριμένα τοποθετεί στο 5% την άνοδο του δείκτη βαρόμετρο της

Wall Street, S&P 500. «Ο S&P 500 θα καταγράψει άνοδο 5%, αγγίζοντας τα επίπεδα των 3.250 μονάδων από τους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, λαμβάνοντας ώθηση από το momentum που συνεχώς κερδίζει η αμερικανική οικονομία», σημειώνει.

Ωστόσο, σπεύδει να προειδοποιήσει πως όσο θα αυξάνεται η πολιτική αβεβαιότητα για τις εκλογές, τόσο πιο στενό θα γίνει το εύρος διακύμανσης των μετοχών.

Από το 1928 μέχρι σήμερα

Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία που επεξεργάστηκε η Goldman Sachs, από το 1928 και έπειτα, η μέση ετήσια απόδοση του S&P 500 κυμαίνεται στο 11% υπό την προϋπόθεση μιας ενωμένης κυβέρνησης, ενώ υποχωρεί στο 8%, στις περιπτώσεις μιας διαιρεμένης κυβέρνησης.

«Η έκβαση των εκλογών μπορεί να μεγιστοποιήσει τους κινδύνους ή να επιδεινώσει την κατάσταση της οικονομίας. Μια ενωμένη, ωστόσο, ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα μπορούσε να πείσει τους επενδυτές ότι κάθε πρόκληση μπορεί να αντιμετωπιστεί», υποστηρίζει ο Κόστιν.

Η bull market στη Wall Street ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2009 και από τότε μέχρι σήμερα, η απόδοση του S&P 500 έχει ξεπεράσει το… 468%.

Πηγή: www.insider.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text