Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 27/11/2019) την πολιορκία του υψηλού έτους των 900 μονάδων

Ο ΓΔ συνεχίζει και σήμερα (Τετ, 27/11/2019) την πολιορκία του υψηλού έτους των 900 μονάδων

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

Ικανοποιητική για τους longs είναι και η σημερινή συνεδρίαση με τον ΓΔ να σημειώνει μικρή άνοδο +0,45% (στις 896 μονάδες, στις 3.50 μμ) με μέτριο τζίρο (70 εκατ αναμενόμενων στο κλείσιμο) και με τους δύο αντιπροσωπευτικούς για εμάς ξένους δείκτες DAX & Nasdaq να κινούνται σε νέα υψηλά, έτους ο DAX και όλων των εποχών ο NASDAQ.

Στο γράφημα βλέπουμε καθαρά την bullish κίνηση του ΓΔ υποστηριζόμενη από ανοδικό OBV (την μαύρη γραμμή στην κάτω χρονοσειρά του γραφήματος) αλλά και από την ανοδική τάση των ξένων. Συνεπώς είναι πιθανό να δούμε σύντομα τον ΓΔ σε νέα υψηλά έτους ή και ακόμα στις 1000 μονάδες κατά το παραδοσιακά καλό πρώτο δίμηνο επόμενου έτους.

Δεν θα είμαστε τόσο αισιόδοξοι αν ο ΓΔ γυρίσει απότομα άσχημα και διασπάσει καθοδικά τον μέσον άξονα των 878 μονάδων του μηνιαίου του εύρους του, ο οποίος άξονας συμπίπτει τώρα με την γραμμή του ΕΚΜΟ30.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Το σχεδόν πλήρως αγορασμένο ΤΧ δεν θα κάνει σήμερα πράξεις.

Μετοχές

Η σημερινή συνεδρίαση δεν δίνει πολλές συγκινήσεις αφού καμία μετοχή δενμ εμφανίζει μεταβλητότητα πέραν του ±3%.

Η μετοχή της ημέρας : Θεωρούμε την ΚΟΥΕΣ που με καλή άνοδο +2,46% και καλούς όγκους 55 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής διασπά ανοδικά το υψηλό έτους των 7,40 ευρώ (χωρίς να έχουμε υπολογίσει και την χθεσινή μικρή επιστροφή κεφαλαίου).

Επίσης, η ΕΕΕ πετυχαίνει σήμερα αξιοσημείωτη άνοδο +2,22% με καλούς όγκους 70 χιλ τεμαχίων μετά το βαθύ -60% καθοδικό retracement της ισχυρής +19% αναπήδησης των μέσων Νοεμβρίου.

Η ΛΑΜΔΑ μετά την χθεσινοβραδυνή αποκοπή δικαιώματος συμμετοχής στην ΑΜΚ, σήμερα σημειώνει καλή μεν άνοδο +2% αλλά με όγκο πολύ μικρότερο από τους πρόσφατους καθοδικούς όγκους που την έριξαν μέσα σε 4 μήνες από τα περίπου 10 ευρώ στα περίπου 7.

Ο ΟΠΑΠ θα μπορούσε και αυτός να πάρει σήμερα το τίτλο της μετοχής της ημέρας καθώς διασπά ανοδικά το θερινό υψηλό έτους των 10,32 ευρώ με μεγάλο όγκο 600 χιλ τεμαχίων μέχρις στιγμής.

Η ΜΛΣ προσπαθεί να επιβιώσει παγιώνοντας το 1,50 ευρώ μετά τον προ 20ημέρου πυθμένα του περίπου 1 ευρώ.

Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ προσπαθεί να αποφύγει την καθοδική διάσπαση της σημαντικής στήριξης των 1,66 ευρώ.

Τέλος, ΜΙΓ, όπως και ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ, προσπαθεί να βαστήξει την στήριξη των 9 λεπτών (από το υψηλό του 1,60 ευρώ προ 4μήνου). Γενικά, η ΜΙΓ έχει αποκαρδιωτικό μακροχρόνιο γράφημα κινούμενη στην περιοχή των 10 λεπτών με κορυφή τα 10 ευρώ του 2008 (πτώση -99%).

Θα επανέλθουμε αύριο κατά την ίδιαν ώρα.


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text