Αρχική | Οικονομία | Ελληνική Οικονομία | Αγορά ελληνικών μετοχών συστήνουν οι αναλυτές

Αγορά ελληνικών μετοχών συστήνουν οι αναλυτές

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Αγορά ελληνικών μετοχών συστήνουν οι αναλυτές

Της Ελευθερίας Κούρταλη

Οι εντυπωσιακές επιδόσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών το έχουν βάλει πλέον έντονα στο ραντάρ των επενδυτών και των διεθνών αναλυτών, με όλο και περισσότερους οίκους να δηλώνουν αισιόδοξοι για τις προοπτικές του και να συστήνουν στους πελάτες τους αγορά των ελληνικών μετοχών. Πριν από μερικές ημέρες, η HSBC αναβάθμισε το Χ.Α., ενώ σε έκθεσή της η Jefferies συστήνει στους επενδυτές να παραμείνουν θετικοί στις ελληνικές μετοχές.

Παράλληλα, αναλυτές μιλώντας στο Bloomberg σημείωσαν πως αναμένουν η θετική τάση του ελληνικού χρηματιστηρίου να συνεχιστεί και το 2020. Πιο αναλυτικά, όπως επισημαίνει η Jefferies, τόσο το μακροοικονομικό τοπίο όσο και ο ελληνικός τραπεζικός κλάδος έχουν σημειώσει σημαντική βελτίωση, τονίζοντας πως η Ελλάδα προχώρησε στην πλήρη άρση των capital controls πριν από μερικούς μήνες και κατάφερε να δανειστεί από τις αγορές με αρνητικά επιτόκια στις δημοπρασίες εντόκων τριών μηνών, ενώ ο μεταποιητικός δείκτης της PMI δεν έχει πέσει κάτω από τις 50 μονάδες ούτε μία φορά, από το 2018.

Παράλληλα, σημειώνει πως οι ξένες άμεσες επενδύσεις καταγράφουν σταθερή αύξηση και διαμορφώνονται περίπου στο 2,5% του ονομαστικού ΑΕΠ της Ελλάδας, ενώ το σχέδιο «Ηρακλής» αναμένεται να βοηθήσει τις ελληνικές τράπεζες να μειώσουν σημαντικό μέρος του αποθέματος των κόκκινων δανείων. Ετσι, συστήνει στους επενδυτές να αγοράσουν ελληνικές μετοχές.

Από την πλευρά του, το Bloomberg επισημαίνει πως το Χρηματιστήριο Αθηνών, με άνοδο 45% από τις αρχές του έτους, συνεχίζει να σημειώνει τις υψηλότερες αποδόσεις διεθνώς και αναμένεται σύντομα να μπει στο ραντάρ των διαχειριστών κεφαλαίων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Mazars Financial Planning, Γιώργο Λαγαρία, το κλειδί για να ξεκλειδώσει περαιτέρω αξία στις ελληνικές μετοχές είναι η αγορά ομολόγων, τονίζοντας πως τα επίπεδα των αποδόσεών τους δείχνουν ότι η αντίληψη για την Ελλάδα έχει αλλάξει, ενώ ανοίγει επίσης η πόρτα για ένταξη στο QE της ΕΚΤ. Ωστόσο, ενώ υπάρχουν πολλές μεταρρυθμίσεις που πρέπει να υλοποιηθούν ακόμη, εάν η τρέχουσα τάση συνεχιστεί, η δυναμική των ελληνικών μετοχών αναμένεται να είναι ισχυρή και το 2020.

«Η Ελλάδα παραμένει ελκυστική για εμάς», επισημαίνει στο πρακτορείο ο Εμίελ βαν ντεν Χεϊλίγκενμπεργκ, επικεφαλής χαρτοφυλακίου στη Legal & General Investment Management. Αν και το ελληνικό χρέος παραμένει υψηλό, τα θετικά στοιχεία στην ελληνική οικονομία είναι πολλά, όπως ο δείκτης ΡΜΙ και η καταναλωτική εμπιστοσύνη. Οπως προσθέτει, παράλληλα αυξάνονται και οι πιθανότητες για αναβάθμιση της Ελλάδας σε «επενδυτική βαθμίδα».

Πηγή: www.kathimerini.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text