Αρχική | Οικονομία | Διεθνής Οικονομία | Beige Book της Fed: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία

Beige Book της Fed: Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει η αμερικανική οικονομία

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με ήπιο ρυθμό από τον Οκτώβριο έως τα μέσα Νοεμβρίου, ενώ οι προοπτικές παρέμειναν εν γένει θετικές, σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Η λεγόμενη beige book της Fed παρουσιάζει μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη εικόνα σε σχέση με την τελευταία αξιολόγηση τον προηγούμενο μήνα, όταν η κεντρική τράπεζα ανέφερε πως η οικονομία επεκτάθηκε με "μέτριο έως ήπιο ρυθμό".

Έκτοτε η χρηματιστηριακή αγορά έχει αναρριχηθεί σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, αντικατοπτρίζοντας την ανανεωμένη αισιοδοξία πως οι ΗΠΑ και η Κίνα σύντομα θα πετύχουν μια πρώτη εμπορική συμφωνία που θα αμβλύνει τις εντάσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη.

Η beige book είναι αναφορές που συλλέγουν οι περιφερειακές Fed από επιχειρηματικούς συνδέσμους σε όλη τη χώρα προκειμένου να αποκτήσουν μια αίσθηση για την απόδοση της οικονομίας.

Στην τελευταία έκθεση, η Fed εντόπισε ενδείξεις μιας μικρής ανάκαμψης στον μεταποιητικό τομέα, αν και η συνολική δραστηριότητα παραμένει αρκετά αδύναμη. Η διαμάχη με την Κίνα έχει λαβώσει τις εξαγωγές κι έχει κάνει τις επιχειρήσεις επιφυλακτικές ως προς το να επενδύσουν.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων, ο τουρισμός και η στέγαση παρουσίασαν βελτίωση τον περασμένο ενάμιση μήνα.

Πηγή: www.capital.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text