Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Έναρξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος Roots στο Χρηματιστήριο

Έναρξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος Roots στο Χρηματιστήριο

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Έναρξη του πρώτου κύκλου του προγράμματος Roots στο Χρηματιστήριο

Με αφορμή την έναρξη του A' κύκλου του προγράμματος Roots, το Χρηματιστήριο Αθηνών υποδέχθηκε την πρώτη ομάδα συμμετεχόντων εταιρειών.

Οι εννέα εταιρείες που επελέγησαν για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι οι: Αutomation System Hellas, Biosolids, Ecoshop "Biologiko Xorio", Epexyl, Halvatzis Makedoniki, Iknowhow, Irida Labs, Legendary Food και Control Eat (S. Steniotis).

Η κάθε μία από τις παραπάνω εταιρείες, θα ξεκινήσει τη διαδρομή της στο πρόγραμμα Roots με τη βοήθεια ενός μέντορα (Mentor) και ενός χρηματοοικονομικού συμβούλου (Investment Advisor) που θα τις καθοδηγήσουν στην προετοιμασία των παραδοτέων του προγράμματος και θα τις συμβουλεύσουν σε στρατηγικά επιχειρηματικά ζητήματα.

Οι Mentors είναι έμπειρα στελέχη καταξιωμένων ελληνικών επιχειρήσεων οι οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα Roots αναλαμβάνοντας το ρόλο του Corporate Champion και μεταφέροντας την τεχνογνωσία τους. Την ιδιότητα του Corporate Champion έχουν σήμερα οι εξής εταιρείες: Alpha Bank, Citi, ElvalHalcor, Hellas Gold, Εθνική Τράπεζα, Παπαστράτος, ΤΕΜΕΣ, Τράπεζα Πειραιώς και ΤΙΤΑΝ.

Το Roots είναι ένα πρόγραμμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και με την υποστήριξη στρατηγικών συνεργατών, που στοχεύει στην ενίσχυση των αναπτυξιακών προοπτικών των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων και στη διευκόλυνση της πρόσβασής τους σε χρηματοδότηση, μέσω της κινητοποίησης του ευρύτερου οικοσυστήματος της ελληνικής κεφαλαιαγοράς. Στόχο έχει να υποστηρίξει και να βοηθήσει φιλόδοξους επιχειρηματίες να προετοιμαστούν για το επόμενο στάδιο ανάπτυξης των επιχειρήσεών τους, διευκολύνοντας την μεταφορά γνώσης και την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών. Το πρόγραμμα προσφέρει πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο εμπειρογνωμόνων, ευκαιρίες κατάρτισης και καθοδήγηση που θα επιτρέψει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φτάσουν στο σημείο της επενδυτικής ετοιμότητας.

Καλωσορίζοντας τις εννέα εταιρείες του Α' κύκλου του Roots ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών, Σωκράτης Λαζαρίδης, αναφέρθηκε στο "ταξίδι" που μόλις αρχίζει για εκείνες: "Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που σήμερα ξεκινά ο Α΄ κύκλος του προγράμματος Roots. Οι εννέα εταιρείες μόλις ξεκίνησαν μία διαδρομή συνολικής προετοιμασίας υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων στελεχών του εγχώριου επιχειρείν. Στο τέλος αυτού του ταξιδιού, θα έχουν αποκτήσει πλέον την ωριμότητα και τις δεξιότητες, ώστε να δραστηριοποιηθούν με επιτυχία στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα διασφαλίζοντας τα κεφάλαια που χρειάζονται για να αναπτυχθούν".

Στη διάρκεια των επόμενων μηνών, οι επιλεγείσες εταιρείες θα καταρτίσουν τα επιχειρηματικά και χρηματοοικονομικά τους σχέδια, και θα αποκτήσουν πρόσβαση στα εκπαιδευτικά σεμινάρια του Roots.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text