Αρχική | Εταιρίες | Εταιρίες | Σάλος στο Ισραήλ για την επένδυση των 100 εκατ ευρώ στη Hellenic Steel από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Netanyahu

Σάλος στο Ισραήλ για την επένδυση των 100 εκατ ευρώ στη Hellenic Steel από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Netanyahu

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Σάλος στο Ισραήλ για την επένδυση των 100 εκατ ευρώ στη Hellenic Steel από τον ξάδελφο του πρωθυπουργού Netanyahu

Του Νίκου Καρούτζου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο Ισραήλ για την επένδυση των 100 εκατ ευρώ και την επαναλειτουργία της Hellenic Steel.

Ο επενδυτής είναι η εταιρία Jordan International συμφερόντων της οικογένειας Μιλικόφσκι, που ήταν επί πολλά χρόνια ένας από τους μεγαλύτερους πελάτες της χαλυβουργίας που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρουν Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ο Αμερικανός επενδυτής κος Nathan Milikowsky είναι ξάδελφος του πρωθυπουργού του Ισραήλ Benjamin Netanyahu.

Ο τελευταίος λίγους μήνες πριν σύμφωνα με τα ΜΜΕ του Ισραήλ ήταν εκείνος που πριν από λίγους μήνες ήταν πρωταγωνιστής στη συμφωνία μεταξύ της κρατικής εταιρίας του Ισραήλ, Israel Natural Gas Lines και της IGI Poseidon που αποτελεί κοινοπραξία της  ΔΕΠΑ με την ιταλική Edisson για την κατασκευή αγωγού αερίου που θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από την Αν Μεσόγειο στη Δυτική Ευρώπη.

Τα ΜΜΕ του Ισραήλ ισχυρίζονται πως ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει σχέση μεταξύ των δύο κινήσεων η πολιτική του Ισραηλινού πρωθυπυοργού σχετίζεται με την επένδυση Μιλικόφσκι.

Επισημαίνουν δε ότι ο κ. Νετανιάχου έλαβε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια βοήθεια από τον κ. Μιλικόφσκι προκειμένου να αντιμετωπίσει νομικά τις έρευνες για διαφθορά που γίνονταν σε βάρος του.

Τονίζουν ότι Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκόμισε κέρδος 700% από τη μετοχή της Seadrift Coke ιδιοκτησίας Μιλικόφσκι η οποία πουλήθηκε στην Thyssenkrupp λίγο πριν συγχωνευτεί με άλλη εταιρία του Μιλικόφσκι.

Ο  κ. Μιλικόφσκι πάντως μιλώντας στην Zman Israel ισχυρίστηκε ότι η επένδυση στη Hellenic Steel δεν έχει καμία σχέση με την κατασκευή του αγωγού και ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν ήξερε απολύτως τίποτα για την εξαγορά αυτή.

Επίσης ισχυρίστηκε ότι δεν ξέρει απολύτως τίποτα για το project του αγωγού και ότι δεν έχει καμία ανάμειξη με το έργο.

Πηγή: www.bankingnews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text