Αρχική | Εταιρίες | Εισηγμένες Εταιρίες | Creta Farms: Βελτιωμένες προσφορές ζητούν οι τράπεζες – Τι θα κρίνει τον νικητή

Creta Farms: Βελτιωμένες προσφορές ζητούν οι τράπεζες – Τι θα κρίνει τον νικητή

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Creta Farms: Βελτιωμένες προσφορές ζητούν οι τράπεζες – Τι θα κρίνει τον νικητή

Βελτιωμένες προσφορές για την Creta Farms έχουν ζητήσει οι τράπεζες από τους δυο διεκδικητές, την Impala Invest και την Lime Capital, έχοντας σύμφωνα με πληροφορίες θέσει προθεσμία για την υποβολή τους μέχρι και σήμερα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως στόχος είναι να κλείσει η συμφωνία με κάποιον από τους υποψήφιους μνηστήρες μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, -αν και κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο-.

Οι βελτιώσεις που έχουν ζητηθεί αφορούν πρωτίστως στο ύψος του «κουρέματος», το οποίο όπως όλα δείχνουν θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό και τον τελικό νικητή.

Καλά πληροφορημένες πηγές επισημαίνουν πως η Impala Invest του Δημήτρη Βιντζηλαίου έχει προτείνει «κούρεμα» 50% στα δάνεια της Creta Farms, τα οποία κυμαίνονται σε περίπου 110 εκατ. ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει και το δάνειο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ), ύψους 15 εκατ. ευρώ, το οποίο δόθηκε πριν από σχεδόν 3,5 χρόνια στο πλαίσιο του πακέτου Γιούνκερ για την υποστήριξη της ελληνικής οικονομίας.

Οι ίδιες πηγές, οι οποίες παρακολουθούν από πολύ κοντά την υπόθεση διάσωσης της Creta Farms δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους, για την καθυστέρηση στην εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες προς την εταιρεία. Χρήματα τα οποία αναμένεται να βοηθήσουν την εταιρεία να ξεκινήσει την παραγωγική διαδικασία και να επιστρέψει στην κανονικότητα.

«Όσο καθυστερεί η έναρξη της παραγωγής, τόσο απαξιώνεται το σήμα και τα προϊόντα της εταιρείας, τα οποία είναι πλέον εκτός αγοράς περίπου δυο μήνες», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Χθες πάντως πληροφορίες ήθελαν τις γραμμές παραγωγής να τίθενται και πάλι σε λειτουργία καθώς η εταιρεία ύστερα από ένα μεγάλο διάστημα κατάφερε να προμηθευτεί τις απαραίτητες πρώτες ύλες. Συγκεκριμένα, λέγεται πως η κρητική αλλαντοβιομηχανία εξασφάλισε σε πρώτη φάση 150 τόνους χοιρινού κρέατος, -μια αρκετά ικανοποιητική ποσότητα δεδομένων των συνθηκών-, με χρήματα που μπόρεσε να συγκεντρώσει η νέα διοίκηση που ελέγχεται από τις πιστώτριες τράπεζες.

Πηγή: www.mononews.gr

Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text