Αρχική | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο | Τεχνικό Χαρτοφυλάκιο - Ελεύθερη πρόσβαση | Ο ΓΔ προ των πυλών του φράγματος των 900 μονάδων το οποίο ενδέχεται να μην αντέξει σήμερα (Παρ, 29/11/19)

Ο ΓΔ προ των πυλών του φράγματος των 900 μονάδων το οποίο ενδέχεται να μην αντέξει σήμερα (Παρ, 29/11/19)

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font

 

 

 



Ενδιαφέρουσα είναι η σημερινή συνεδρίαση από την άποψη ότι ο ΓΔ (-0,10%, στις 899 μονάδες, στις 4.10 μμ) παλεύει εδώ και δυο εβδομάδες να εκπορθήσει την αντίσταση – υψηλό έτους των 900 μονάδων χωρίς μέχρις στιγμής να το έχει καταφέρει.

Όμως, όσο συνεχίζεται η πολιορκία, τόσο αδυνατίζει η αντίσταση (το λένε και οι δάσκαλοι Edwards & Magee) με συνέπεια να είναι πιθανή η διάσπαση των 900 μονάδων γεγονός που θα ανοίξει τον δρόμο προς τις 1000 μονάδες.

Πάντως , όσο ο ΓΔ θα κινείται κοντά στις 900 μονάδες και συγκεκριμένα πάνω από την μέση τιμή των 977 μονάδων του μηνιαίου του εύρους, η διάσπαση θα είναι αναπόφευκτη.

Στρατηγική για το κλείσιμο

Εάν ο ΓΔ κλείσει πάνω από τις 900 μονάδες, το ΤΧ θα κάνει την τελευταία ενίσχυση μετοχικών θέσεων αγοράζοντας ολίγες μετοχές ΜΥΤΙΛ.

Μετοχές

Οι ανοδικές μετοχές ισαριθμούν αυτή τη στιγμή με τις καθοδικές ενώ δύο μετοχές, ΜΥΤΙΛ και ΜΙΓ, σημειώνουν μεγάλες ανόδους λίγο πάνω από το +3% σε σύγκριση με καμία μετοχή που να χάνει χειρότερα του -2%.

Η μετοχή της ημέρας : θεωρούμε τον ΜΥΤΙΛ που σημειώνει την μεγαλύτερη άνοδο της ημέρας +3,56% με αρκετά μεγάλους όγκους 250.000 τεμαχίων μέχρις στιγμής ανερχόμενος σε νέο υψηλό τριμήνου.

Εντυπωσιακός είναι και ο ΟΠΑΠ που διασπά σήμερα και τα 11 ευρώ (από 9 προ διμήνου) με μεγάλο όγκο άνω του ενός εκατ τεμαχίων καθιστάμενος κατά τις τελευταίες μέρες σαν leader του ΧΑ. Ωστόσο, η μετοχή έχει πλησιάσει πλέον τα υπεραγορασμένα επίπεδα και κατά την γνώμη μας είναι λίγο αμφίβολο αν θα πρέπει κάποιος να αγοράσει ΟΠΑΠ σήμερα.

Σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης δίνει σήμερα, εκτός του ΜΥΤΙΛ, και η ΔΕΗ. Όμως, τα θεμελιακά στοιχεία της δεύτερης δεν είναι και τα καλύτερα καθώς το πρώτο εξάμηνο 2019 ήταν έντονα ζημιογόνο (270 εκατ ζημιά). Οπότε το τρέχον ράλι της μετοχής βασίζεται στις προσδοκίες.

Νέα υψηλά έτους πετυχαίνουν σήμερα οι. ΜΥΤΙΛ, ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΚΟΥΕΣ και νέα χαμηλά καμία μετοχή.

Μετοχές που τείνουν να δώσουν σήματα αγορών με ανοδική διάσπαση έγκυρης αντίστασης. Διακρίνουμε αρκετές όπως τις, ΣΑΡ, ΠΕΙΡ, ΦΡΛΚ, ΙΚΤΙΝ, ΤΕΝΕΡΓ, ΑΔΜΗΕ, ΕΕΕ, ΟΤΟΕΛ και ΑΤΤ.

ΛΑΜΔΑ. Αντέχει η στήριξη των 7 ευρώ.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ . Σήμερα παρατηρούνται σημαντικές συσσωρεύσεις 1,1 εκατ τεμαχίων με άνοδο +2,70% στα χαμηλά τετραμήνου. Αρκετοί διαγραμματιστές αγοράζουν στην με μεγάλους όγκους επιβεβαίωση μιας έγκυρης στήριξης όπως κάνει σήμερα ο ΕΛΛΑΚΤ.

Ανακοίνωση : κατά τις επόμενες δυο εβδομάδες, το σχόλιο του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου θα μεταδίδεται μετασυνεδριακά γύρω στις 8.00-9.00 μμ.

 

Δείτε την καθημερινή αποτίμηση του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου εδώ.

Δείτε τις πράξεις του Τεχνικού Χαρτοφυλακίου 2014 - 2019 εδώ.

 


Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text