Αρχική | Χρηματιστήριο | Χρηματιστήριο Αθηνών | Η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου

Η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου

Μέγεθος γραμμάτων: Decrease font Enlarge font
Η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου

Πλούσια η ατζέντα της πρώτης εβδομάδας του Δεκεμβρίου καθώς αποτελεί ορόσημο για την ολοκλήρωση κεφαλαιακών δράσεων και νομοθετημάτων που θα ανοίξουν το δρόμο για περισσότερο ενδιαφέρον στο ΧΑ.

Η εβδομάδα που ξεκινάει έχει Eurogroup στις 4 Δεκεμβρίου το οποίο θα δώσει και το πράσινο φως για την εκταμίευση των 767 εκατ. ευρώ που αφορούν τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών. Νωρίτερα αύριο Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου η ΕΧΑΕ φιλοξενεί το Κυπριακό Χρηματιστήριο το οποίο έρχεται στην Αθήνα με παρουσιάσεις έξι εισηγμένων εταιριών ενώ την ίδια ημέρα ανακοινώνει αποτελέσματα ο ΑΔΜΗΕ και ξεκινάει η διαπραγμάτευση του δικαιώματος προτίμησης της Lamda Development.

Την Τρίτη η Μυτιληναίος θα πραγματοποιήσει την ετήσια συνάντηση με τους αναλυτές ενώ την Τετάρτη θα ακολουθήσει η παρουσίαση της Quest Συμμετοχών.

Την προσεχή Τετάρτη ακόμα είναι προγραμματισμένη η τακτική δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας (προηγούμενη δημοπρασία -0,02%).Την Πέμπτη η Ελληνική Στατιστική αρχή θα ανακοινώσει τις πρώτες εκτιμήσεις για το ΑΕΠ του γ’ τριμήνου στις 12:00 το μεσημέρι.

Επισημαίνεται τέλος ότι προς το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να λάβει χώρα η προσφορά ευρωομολόγου της Ελλάκτωρ μέσω του ανοίγματος βιβλίου προσφορών η οποία θα αναζητήσει από τις αγορές κεφάλαια έως 600 εκατ. ευρώ.



Πηγή: Reporter.gr
Διαβάστε το άρθρο από την πηγή

Εγγραφή RSS για αυτά τα σχόλια Σχόλια (0)

συνολικά: | προβολή:

Σχολιάστε το άρθρο comment

Παρακαλώ εισάγετε τον κωδικό που βλέπετε στην εικόνα:

Eshop
  • email Αποστολή άρθρου
  • print Εμφάνιση εκτύπωσης
  • Plain text Προβολή ώς Plain Text